0

معرفی کتاب هشت قتل حرفه‌ای + دانلود و خرید

هشت قتل حرفه‌ای-ترحمه فارسی

هشت قتل حرفه‌ای رمانی است که پیتر سوانسون نویسنده‌ی آمریکایی سال 2020 منتشر کرد. کتابی که پس از ترجمه در ایران، موردتوجه قرار گرفت و افراد زیادی آن را خواندند. در ادامه شما را با نویسنده، کتاب، واکنش‌ها به کتاب و ترجمه‌های آن آشنا خواهیم کرد. با خوبو همراه باشید

نام کتابهشت قتل حرفه‌ای | Eight Perfect Murders
نویسندهپیتر سوانسون | Peter Swanson
گونه ادبیداستان، رمان جنایی
انتشارات در ایرانو نشرهای دیگر
مترجمو مترجمان دیگر
تعداد صفحه304
سال انتشار2020
خرید آنلاین
دانلود نسخه آنلاین

بیوگرافی پیتر سوانسون

پیتر سوانسون در مِی 1968 در ایالت ماساچوست آمریکا متولد شد. و نوشتن را خیلی دیر شروع کرد. اولین کتاب او سال 2014 منتشر شد. البته او نوشتن را از یک دهه پیشتر شروع کرده بود و مدتها طول کشید که بتواند ایجنتی پیدا کند که به انتشار داستان‌ها کمک کند. سوانسون بیشتر از همه به نوشتن رمان‌هیای روانشناختی معروف است. او همینطور داستان کوتاه و شعر نیز می‌نویسد. ازدواج کرده و یک گربه هم دارد.

پیتر سوانسون-نویسنده
پیتر سوانسون-نویسنده

سوانسون فارغ التحصیل دانشکده ترینیتی ماساچوست است. طی دوره‌ی دانشگاه، عادت او به نوشتن شروع شد. آن دوره بیشتر شعر می‌نوشت. نوشتن رمان را تا میانه‌های دهه چهارم زندگی شروع نکرد. همیشه به معماها و داستان‌های معماگونه علاقه داشت، پس سعی کرد معمایی شخصی بسازد. در اولین داستانی که نوشت، قهرمان داستان شاعر بود. دو داستان بلند براساس این شخصیت نوشت که هیچوقت منتشر نشدند اما یاد گرفت که چطور می‌شود داستان بلند نوشت.

سوانسون تا حد زیادی تحت تاثیر آثار آگاتا کریستی است و این مسئله را انکار نمی‌کند. این کاملا در کتاب‌های او نیز مشخص است که عموما مسئله‌ی جرم در آن پررنگ است.

اینکه از موضوعات جنایی بنویسم، یک تصمیم نبود. از کودکی عاشق این ژانر بودم. پس اینکه سعی کنم کتابی در این فضا بنویسم، تصمیمی طبیعی بود. تمام ایده‌هایی که به ذهنم می‌آید، با قتل گره خورده است.

مصاحبه با پیتر سوانسون

او از زمان چاپ اولین کتاب، تقریبا هر سال کتاب جدید منتشر کرده است.

بررسی آثار

  • The Girl with a Clock for a Heart (2014)
  • The Kind Worth Killing (2015) 
    • با عنوان «به کشتنش می‌ارزد» ترجمه شده است. داستان به این صورت است که در پروازی از لندن به بوستون، تد با زنی به اسم لیلی که زیبا و مرموز است آشنا می‌شود. آنها برای سپری کردن زمان، شروع به سوال پرسیدن از هم می‌کنند، چیزی که باعث می‌شود وضعیت زندگی خصوصیشان مشخص شود. این ببین به شوخی تد می‌گوید می‌خواهد همسرش را بکشد و لیلی می‌گوید آماده است به او کمک کند. در بوستون، آنها شروع به کشیدن نقشه قتل می‌کنند.
  • Her Every Fear (2017) 
  • All the Beautiful Lies (2018)
  • Before She Knew Him (2019)
  • Eight Perfect Murders (2020) 
  • Every Vow You Break: A Novel (2021) 
  • Nine Lives: A Novel (2022) 
کتاب‌های پیتر سوانسون
کتاب‌های پیتر سوانسون

نقد و بررسی کتاب

هشت قتل حرفه‌ای کتابی بود که پیتر سوانسون نویسنده‌ی آمریکایی سال 2020 منتشر کرد. نویسنده‌ای که به نوشتن رمان‌های جنایی معروف شده، در ششمین کتاب خود باز هم سراغ مسائل جنایی رفته است. اگرچه این معروفترین رمانِ این نویسنده‌ی به‌نسبت تازه‌کار نیست، در ایران بسیار محبوب شده است. کتاب فضایی هیجان‌انگیز دارد و می‌توانند خواننده را تا انتها مجذوب خود کند.

داستان کتاب در خصوص مردی صاحب یک کتابفروشی است. تخصص این مرد، تحلیل و معرفی داستان‌های جنایی است. او زندگی ساده‌ای داشت تا زمانی که یک روز تلفن مغازه زنگ می‌خورد. زنی پشت تلفن است که مامور اف‌بی‌آی است. او می‌خواهد در مورد چند قتل با مرد کتابخانه‌چی صحبت کند. مامور مالوی توضیح می‌دهد که پرونده‌ قتل‌هایی به او محول شده که می‌تواند از مشورت مرد در آنها بهره ببرد. سه قتل که نام هرکدام از مقتولین یکی است، اولین پرونده‌ی موردبحث است. چیزی که باعث شده زن مسئله را به نزد مرد کتابفروش بیاورد، این است که هر قتل تقلیدی از کتاب جنایی مشهوری است؛ اما نه هر کتابی. کتابی که مرد سال‌ها پیش در وبلاگش آن را معرفی کرده است و به هشت قتل حرفه‌ای شهرت دارد.

مامور اف‌بی‌آی از مرد می‌خواهد که به عنون کارشناس در این پرونده با آنها همکارری کند تا بتوانند اگر قتل دیگری نیز وجود دارد، آن را به همین پرونده اضافه کرده و یک الگو بسازند. به این ترتیب شانسی برای دستگیری قاتل یا قاتلین داشته باشند. با این حال، همه‌ی ماجرا این نیست. مامور اف‌بی‌ای به مرد کتابفروش هم مشکوک است. مرد دلایلی دارد که زمان قتل‌ها در شهر نبوده اما ماجرا پیچیده‌تر از این است.

بخشی از متن کتاب

هیچ‌وقت تمام حقیقت را از کسی نخواهیم فهمید. زمانی‌که با کسی ملاقات می‌کنیم حتی قبل از اینکه کلامی بین ما ردوبدل بشود دروغ و نیمه‌دروغ وجود دارد. لباس‌هایی که می‌پوشیم حقیقت بدن ما را می‌پوشاند و البته آن‌طور که دلمان می‌خواهد ما را به دنیا معرفی می‌کند. در اصل، آنها پارچه‌هایی دارای حرکت و کلام هستند.

گفتم: «من بیش از هرکسی توی زندگی‌م به کلیر نزدیک شدم. اما گاهی نمی‌شناختمش.» تس سرش را تکان داد و گفت: «من هم همین حس رو نسبت به برایان دارم. باهاش خیلی صمیمی‌ام. اما گاهی یه چیزی می‌گه یا مطلبی می‌نویسه با خودم فکر می‌کنم من واقعاً این آدم رو می‌شناسم. این حس جهانی. همه همین‌طوری‌ان. حالا چی شد به این بحث رسیدید؟»

مادرم براثر بیماری سرطان ریه فوت کرده بود. هرگز در زندگی‌اش یک نخ سیگار هم نکشید. برعکسِ پدرم که مثل دودکش سیگار می‌کشید و زنده است و در فورت مایر فلوریدا زندگی می‌کند. هنوز هم الکلی است و روزی سه پاکت سیگار می‌کشد.

کارل بوید شرور، شخصیت داستان آدمی روانی است که از هرکسی او را تحقیر می‌کرد انتقام می‌گرفت و این شامل آدم‌های زیادی در زندگی‌اش می‌شد. اگر درست یادم باشد کارل داروساز بود. او قربانی‌هایش را قبل از کشتن می‌دزدید، بعد به آنها پنتاتول سدیم یا چیزی مشابه که باعث می‌شد حقیقت را بگویند تزریق می‌کرد. بعد از آنها می‌پرسید که بزرگ‌ترین ترس زندگی‌شان چه بوده و از چه نوع مرگی همیشه می‌ترسیدند. مثلاً یک نفر گفته بود که فوبیای جای تنگ دارد و او را در یک جعبهٔ باریک زنده‌زنده دفن کرده بود.

اوایل ازدواج شایعاتی بود مبنی بر اینکه خیلی زود این ازدواج به‌هم می‌خورد چرا که همه معتقد بودند تس فقط به‌خاطر پول ازدواج کرده و چند سال از برایان جوان‌تر و البته جذاب‌تر است. حالا که بیش از ده سال از ازدواج آنها می‌گذرد نیز نظر کسی عوض نشده که او زنِ پول‌پرستی است.

شاید هزاران بار از کنار مجسمه‌ها رد شدم و همیشه پدر و مادری مشغول عکس گرفتن از فرزندان خود بودند. در فصل تابستان که صف می‌ایستادند تا نوبتشان برسد و عکس بگیرند. همیشه فکر می‌کنم پدر و مادرها چه چیزی از ثبت این لحظه درمی‌آورند که آن‌قدر اصرار به این موضوع دارند.

جایگاه کتاب

چه نویسنده و چه کتاب چندان مشهور نیستند. نویسنده، صفحه‌ی ویکی‌پدیایی مختصر دارد و هیچکدام از کتاب‌های او صفحه‌ی ویکی‌پدیا ندارند. همینطور گوگل ترندز اطلاعات جستجوی کتاب را ارائه نمی‌دهد که نشان از کم بودن توجه به این کتاب دارد. به نظر می‌رسد مانند کتاب‌هایی چون هنر شفاف اندیشی و بی‌شعوری، کتاب این نویسنده‌ی خارجی هم تنها در ایران جدی گرفته شده است.

همینطور سراغ گودریدز رفتیم. گودریدز سایتی شبیه به شبکه اجتماعی برای عاشقان کتاب است. در صفحه‌ی ویکی پدیای پیتر سوانسون، کتاب به کشتنش می‌ارزد بالاترین رتبه را دارد. این کتاب 130 هزار امتیاز گرفته است. هشت قتل حرفه‌ای در جایگاه دوم قرار دارد که شاملم 59 هزار امتیاز می‌شود. میانگین امتیازات این کتاب 3.5 از 5 است که عدد متوسطی است. در ادامه یک نظر مثبت و یک نظر منفی را در خصوص کتاب خواهیم آورد.

نظر مثبت

5 از 5 به کتاب نمره داده است:

خوندن این کتاب حال و هوای من رو عوض کرد و باعث شد دوباره درگیر فضای مطالعه و کتاب‌ها بشم و البته فضایی رمزآلود که تداعی دوره‌ای برام بود که خوندن کتاب‌های پلیسی علاقه اصلیم بود و باعث زنده شدن این حس در من شد. همه اینها یعنی پیتر سوانسون برای فضاسازی اثرش خوب عمل کرده. البته که روایت کمی مشکل داشت، مخصوصا شخصیت پردازی کارکتر های فرعی زیاد خوب کار نشده بودن و عمق بسیار کمی داشتن.

این کتاب ، داستان “کتابها” هم هست و چقدر این مشخصه برای علاقمندان به کتاب و ژانر پلیسی به صورت همزمان، خوندنش رو لذت‌بخش می‌کنه. برای من “هشت قتل بی عیب و نقص” یه عالمه لیست کتاب‌های تحت تعقیب جدید به وجود آورد و من رو کاملا سر ذوق آورد. دوست دارم باز از آقای پیتر سوانسون کتاب بخونم.

کامنت فارسی از بوگی لو

نظر منفی

یک ستاره از 5 ستاره:

بالاخره تموم شد. اگر میتونستم بهش نیم ستاره می‌دادم. این داستان هیچ چیز جذاب و مثبتی نداشت. پایان‌بندی کتاب واقعاً دور از انتظار بود، ولی فقط به این دلیل که اصلاً انتظاری از کتاب نداشتم. تازه پایان‌بندی هم قشنگ نبود. وضعیت مارتی رها شد، معلوم نشد واقعاً مارتی چقدر دست داشته؟ مالکولم همه اینها رو خودش انجام داده یا مارتی بوده یا چی؟ چون ظاهراً مالکولم یک دوگانگی شخصیتی هم داشته. به نظرم می‌اومد پایان‌بندی کتاب، اون چیزی نبود که از اول در ذهن نویسنده بوده و انگار ویراستار یا ناشر بعد از نسخه اولیه بهش گفتند این‌جوری تمومش کن. نویسنده با اکراه اون کار رو کرده.

یه مشکلی که شخص من باهاش داشتم، این بود که کتاب بر مبنای چندین رمان جنایی مشهور نوشته شده بود و خیلی به اون رمان‌ها و نویسنده‌ها اشاره می‌شد. ولی من هیچ کدوم رو نخونده بودم و برام هیچ معنا و مفهومی که نداشت، هیچ، گنگ هم بود. کشش کافی برای پیداکردن قاتل هم نداشت. چون هیچ اهمیتی نداشت. شخصیت‌پردازی هم خیلی قوی نبود. دو تا شخصیت اصلی یعنی مالکولم و بازرس مالوی، به نظر بلاتکلیف بودند. کارهایی می‌کردند که ازشون انتظار نمیرفت. چندتایی هم باگ داشت که ازش می‌گذرم.

ترجمه هم قابل‌قبول بود. ولی طبق معمول کارهای نشر تندیس، پر از غلط‌های تایپی و نگارشی

کامنت فارسی از هادی امینی

بهترین ترجمه هشت قتل حرفه‌ای

برخلاف بیشتر کتاب‌هایی که بررسی می‌کنیم، این کتاب هنوز درگیر ترجمه‌های متعدد نشده است. تنها دو ترجمه تا این لحظه برای کتاب وجود دارد.

  • هشت قتل بی عیب و نقص | نشر کتابسرای تندیس | عباس کریمی عباسی
  • هشت قتل حرفه ای | نشر البرز | فرانک سالاری

این بین، ترجمه فرانک سالاری که نشر البرز آن را منتشر کرده، ترجمه بهتری است.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *