0

برج گالاتا استانبول؛ معرفی و راهنمای بازدید

برج گالاتا استانبول؛ راهنمای بازدید و معرفی کامل

به گزارش سایت خوبو، برج گالاتا که در زبان ترکی به نام «گالاتا کولِسی» شناخته می‌شود، یکی از دیدنی‌ترین بناهای استانبول است. این برج سنگی با ارتفاع ۶۷.۵ متر بر بالای تپه‌ای در منطقه «بی‌اوغلو» برای بیش از ۷۰۰ سال قرار دارد و نمادی از تاریخ شهر استانبول است. ما در این مطلب می‌خواهیم نگاهی به تاریخچۀ برج گالاتا، کاربردها، بازسازی، اهمیت معماری و فرهنگی آن انداخته و در نهایت نحوه بازدید از این مکان نمادین به همراه قیمت بلیط آن در سال ۲۰۲۳ بررسی کنیم؛ پس با سایت خوبو همراه باشید.

برج گالاتا
برج گالاتا
مشاوره، خرید و فروش تتر و لیر در کشور ترکیه

تاریخچۀ برج

تاریخ دقیق ساختِ برج گالاتا مشخص نیست، اما بیشتر مورخان معتقدند که در اواخر قرن سیزدهم یا اوایل قرن چهاردهم ساخته شده است. در این دوره زمانی، بازرگانان جنوا از ایتالیا ساکن منطقه اطراف برج گردیدند. آنها این برج را به عنوان بخشی از مجموعه دفاعی اطراف محله خود در گالاتا ساختند.

برخی روایت ها ساخت برج را به یک تاجر جنوائی از قبیله گالاتا به نام «گوگلیلمو اِمبریاکو» و برخی دیگر آن را به امپراتور بیزانس «الکسیوس کومننوس» در قرن دوازدهم نسبت می‌دهند. صرف نظر از اینکه چه کسی برج اصلی را سفارش داده است، اعتقاد بر این است که برج گالاتا از «برج مانگا» یا به ایتالیایی «توره دِل مانجا» واقع در سیه‌نا، ایتالیا الگوبرداری شده است.

جنواها از برج گالاتا برای شناسایی آتش در شهر و کشتی‌های دشمن و همچنین به عنوان بخشی از شبکه ارتباطی خود استفاده می‌کردند. پله‌های بیرونی برج نیز به نگهبانان اجازه می‌دادند تا به بالای برج بروند. لازم به ذکر است که ساختمان اولیه برج فقط دو طبقه داشت.

برج  «توره دِل مانجا» در ایتالیا
برج «توره دِل مانجا» در ایتالیا
نمایی از برج گالاتا در یک کارت پستال قدیمی
نمایی از برج گالاتا در یک کارت پستال قدیمی
تصویری قدیمی از شهر استانبول که برج گالاتا در آن پیداست
تصویری قدیمی از شهر استانبول که برج گالاتا در آن پیداست

توسعه برج گالاتا و تسخیر آن توسط عثمانیان

هنگامی که قسطنطنیه در سال ۱۴۵۳ به دست ترکان عثمانی افتاد، ناحیه گالاتا و برج آن تحت کنترل حکومت عثمانی قرار گرفت. عثمانی‌ها نیز همچون ساکنان قبلی، از برج برای اهداف دفاعی استفاده کردند.

در سال ۱۵۱۰، ریاضی‌دان و منجم دربار عثمانی، تقی الدین محمدبن معروف، پروژه بلندپروازانه توسعه برج را بدست گرفت. او طبقه سوم و یک گنبد پرنقش و نگا را به آن اضافه کرد و برج را به ارتفاع فعلی ۶۷.۵ متر رساند. او از برج گالاتا به عنوان رصدخانه برای انجام رصدهای نجومی استفاده می‌کرد.

عثمانی‌ها در سال ۱۴۵۳ کنترل شهر کنونی استانبول را در دست گرفتند
عثمانی‌ها در سال ۱۴۵۳ کنترل شهر کنونی استانبول را در دست گرفتند

تبدیل برج به یک جاذبۀ گردشگری

در اواخر قرن نوزدهم، چندان از برج بعنوان دیده‌بان نظامی استفاده نمی‌شد و نقش برج به عنوان دیده‌‌بان نظامی کاهش یافته بود. در سال ۱۸۷۵، یک شرکت فرانسوی از سلطان عبدالعزیز، حاکم امپراطوری عثمانی درخواست کرد تا از برج گالاتا به عنوان مکان توریستی برای مشاهدۀ شهر استفاده کند.

این ماجرا سرآغاز تبدیل برج به یک جاذبۀ گردشگری برای عموم مردم بود. شرکت فرانسوی فضای داخلی را بازسازی نمود و عناصر نئوکلاسیک غربی مانند سقف چوبیِ چند طبقه را به آن اضافه کرد. آنها همچنین رستورانی را در طبقات بالایی بازگشایی کردند که بازدیدکنندگان بتوانند از منظره پانورامای شهر قسطنطنیه قدیمی در حین صرف غذا لذت ببرند.

سلطان عبدالعزیز، حاکم امپراطوری عثمانی
سلطان عبدالعزیز، حاکم امپراطوری عثمانی

تعطیلی و بازسازی برج در قرن بیستم

در اوایل قرن بیستم، بی‌ثباتی در منطقه اطراف برج گالاتا به وجود آمد و استانبول در طول جنگ جهانی اول تحت اشغال نیروهای متفقین بود. جنگ استقلال ترکیه نیز موجب هرج و مرج در شهر استانبول شد. در طول این دوران پر آشوب، برج گالاتا تعطیل گردید.

در دهه ۱۹۶۰، برج گالاتا به مدیریت شهرداری استانبول و معمار معروف «عرفان کورال» به طور جدی تحت مرمت‌ و بازسازی قرار گرفت. اما متاسفانه برخی از الحاقات چوبی قرن نوزدهم طی آتش سوزی دهه ۱۹۷۰ از بین رفت. در زلزله سال ۱۹۹۳، برج گالاتا آسیب‌ دید و این بار به طور کامل بازسازی شد. سرانجام در اواسط دهه ۱۹۹۰، این برج به عنوان مکانی دیدنی برای عموم بازگشایی گردید که تا به امروز یکی از محبوب‌ترین مقاصد توریستی در استانبول است.

اهمیت معماری

معماری برج گالاتا ترکیبی از سبک‌های معماری قرون وسطایی، بیزانسی، جنوایی و عثمانی است. ساختمان اصلی به سبک بناهای مدیترانه‌ای در قرون وسطی با دیوارهای سنگی ضخیم ساخته شده است. مردمان جنوآ نیز به نوبۀ خود استحکامات گوناگون دفاعی نیز به آن اضافه کرده‌اند.

در دوران عثمانی، شکل و شمایل برج بیشتر شبیه به مساجد عثمانی گردید. برای مثال گنبد روی پشت بام شبیه به «مسجد سلیمانیه» است که توسط معمار مشهور عثمانی، «معمار سنان» ساخته شده است. «تقی الدین» نیز سردر ورودی را با کتیبه‌های خوشنویسی رایج در معماری اسلامی تزئین کرد. در داخل برج، حکاکی‌های سنگی، کتیبه‌ها و سایر جزئیات تزئینی مربوط به دوره‌های مختلف ساخت و ساز و نوسازی آن وجود دارد. بازدیدکنندگان می‌توانند دوره‌های مختلف تاریخی استانبول را در بافت خود برج مشاهده کنند.

برج  گالاتا
برج گالاتا

اهمیت فرهنگی

برج گالاتا علاوه بر اهیت معماری آن، جایگاه مهمی در فرهنگ مردم ترکیه دارد. این امر را می‌توان در آثار هنری استانبول، از مینیاتورهای عثمانی گرفته تا فیلم‌های مدرن مانند «استانبول» (۱۹۵۷) و «بین‌المللی» (۲۰۰۹) مشاهده کرد. برج گالاتا حتی در رمان محبوب کودکان «کاپیچی کیدی» که دربارۀ گربه‌ای است که در گالاتا زندگی می‌کند نیز حضور دارد.

در ادبیات ترکی، از برج گالاتا گاهی به عنوان نماد تبعید و انزوا استفاده می‌شود. در زبان ترکی، هنوز برخی از ترک‌ها از عبارت «همۀ راه‌ها به گالاتا می‌رسد» استفاده می‌کنند که به معنای این است که هیچ راهی برای خروج از یک وضعیت دشوار وجود ندارد. امروزه برج گالاتا یکی از محبوب‌ترین جاذبه های گردشگری استانبول است که سالانه بیش از یک میلیون بازدید کننده را پذیرا است.

رستوران برج گالاتا
رستوران برج گالاتا

ایام کاری و بلیط برج گالاتا

این برج همه روزه از ساعت ۹ صبح الی ۷ بعد از ظهر به روی علاقه‌مندان باز است. شما می‌توانید بلیط بازدید از برج گالاتا را به صورت آنلاین یا بصورت حضوری از باجه بلیط در برج خریداری کنید. قیمت بلیط بازدید از برج گالاتا در سال ۲۰۲۳ به شرح زیر است (قیمت‌ها به لیر ترکیه):

  • بزرگسال: ۳۵۰
  • کودکان ۷ تا ۱۲ سال: ۲۲۵
  • کودکان زیر ۷ سال: رایگان

توصیه می‌شود جهت جلوگیری از ایستادن در صف‌های طولانی به خصوص در فصل اوج سفر، بلیط را از یک روز قبل بصورت آنلاین خریداری کنید.

عرصۀ رصد یا دیده‌بانی در برج گالاتا

عرشه رصد در برج گالاتا در طبقه هشتم برج و در فضایی باز قرار دارد که به شما دید ۳۶۰ درجه از شهر استانبول را ارائه می‌کند. این عرشه یا سکو به شکل مُدور و دارای تزئینات فلزی است. برای ورود به عرشۀ دیده‌بانی شما باید سوار آسانسور شده و در طبقۀ هفتم پیاده شوید. سپس از آنجا باید پله‌ها را بالا رفته تا به طبقۀ مورد نظر برسید. راهروهای برج باریک و تاریک هستند، پس جوانب احتیاط را رعایت کنید.

عرشۀ رصد و فضای داخل برج گالاتا
عرشۀ رصد و فضای داخل برج گالاتا

نکات قابل توجه در مورد بازدید

  • هزینه ورودی شامل تور ویژه همراه با راهنما است.
  • افراد کم‌توان می‌توانند از ویلچر استفاده کنند.
  • در بالای برج، رستوران و کافه وجود دارد.
  • مناظر زیبای استانبول از بالای برج به خوبی پیداست و فرصت خوبی برای عکاسی است.
  • دانشجویان و سالمندان عزیز می‌توانند از ۲۰ درصد تخفیف در خرید بلیط استفاده کنند.
  • خرید بلیط تا ۱ روز قبل از بازدید امکان پذیر است. در نتیجه شما از یک روز قبل می‌توانید بلیط خود را تهیه کنید.
  • شما می‌توانید از موزه برج که شامل آثار و اطلاعات بیشتری درباره تاریخچه برج است، بازدید کنید.
  • از برج در روزی که آسمان صاف است دیدن کنید تا مناظر بهتری از دوردست را داشته باشید.
نمایی از برج گالاتا در شب
نمایی از برج گالاتا در شب

سوالات متداول

ارتفاع برج گالاتا در استانبول چقدر است؟

ارتفاع آن به استثنای کلاهک مخروطی، حدودا ۶۲ متر است

برج گالاتا در چه سالی ساخته شد؟

سال ۱۳۴۸ میلادی

آیا برج گالاتا در استانبول ترکیه دارای آسانسور است؟

بله؛ شما تا طبقه ۷ می‌توانید با آسانسور بالا بروید اما از طبقه هفتم تا طبقه نهم باید از پله‌ها استفاده کنید.

آیا برج گالاتا دارای نورپردازی ویژه در شب است؟

بله

منابع

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *