0

معرفی بهترین روش‌های مهاجرت به ایتالیا

مهاجرت به ایتالیا

ایتالیا کشور آثار تاریخی و کت‌وشلوارهای شیک است. این کشور همچنین به‌عنوان قلب گردشگری در قاره اروپا شناخته می‌شود. کمتر کسی پیدا می‌شود که یک بار به این کشور سفر کند و در ذهن خود خیالاتی از زندگی ایتالیایی و جذاب این کشور پرورانده نباشد، اما آیا واقعاً اقامت در این کشور برای ما ایرانی‌ها نیز ممکن است؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید روش‌های مهاجرت به ایتالیا بیشتر از آنی است که بتوانید فکرش را بکنید، اما باید شرایط و پیش‌نیازهای آن را داشته باشید. در ادامه این مطلب از مجله خوبو به معرفی روش‌ها مهاجرت به ایتالیا و بررسی شرایط آن خواهیم پرداخت.

چرا ایتالیا؟

همان‌طور که گفتیم کشور ایتالیا به‌خاطر آثار تاریخی و تمدنی که دارد به‌عنوان قلب گردشگری اروپا شناخته می‌شود. اما این تنها دلیلی نیست که بسیاری را وادار می‌کند از یکی از روش‌های مهاجرت به ایتالیا برای دستیابی به یک امکان زندگی در این کشور استفاده کنند. ایتالیا هشتمین اقتصاد بزرگ دنیا از لحاظ میزان تولید ناخالص است، درآمد خوب برای متقاضیان کار، شرایط مناسب زندگی، فرهنگ کشور، امکان تحصیل در دانشگاه‌های معتبر و … ازجمله دیگر مواردی است که این کشور را به یک مقصد مناسب برای مهاجرین تبدیل کرده است. همچنین تنوع روش‌های مهاجرت به ایتالیا به نسبت سایر کشورهای اروپایی قابل‌قبول است.

روش‌های مهاجرت به ایتالیا

اشاره کردیم که روش‌های مهاجرت به ایتالیا تنوع خوبی به نسبت سایر کشورهای اروپایی دارد، یعنی افراد زیادی با ویژگی‌های متنوع امکان دریافت ویزاهای متنوع این کشور را دارند. همچنین در بیشتر این روش‌ها و درصورتی‌که مدت اقامت شما در ایتالیا طولانی باشد امکان دریافت اقامت دائم نیز فراهم شده است. این موضوع یکی از مهم‌ترین مواردی است که برای هر مهاجری می‌تواند مهم باشد. روش‌های رسمی همچون تحصیل، کار و سرمایه‌گذاری همیشه بهترین روش‌ها برای مهاجرت در نظر گرفته می‌شوند. ولی روش‌های دیگری نیز برای مهاجرت به این کشور تعریف شده است که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

مهاجرت به ایتالیا
روش‌های مهاجرت به ایتالیا

مهاجرت با اخذ ویزای تحصیلی ایتالیا

در بین روش‌های مهاجرت به ایتالیا یا هر کشور دیگری می‌توان تحصیل را محبوب‌ترین دانست. اما چیزی که تحصیل در این کشور را متفاوت می‌کند دولتی بودن بیشتر دانشگاه‌ها و کالج‌های آن است؛ تحصیل برای دانشجویان ایتالیایی تقریباً رایگان است ولی برای دانشجویان خاجی نیازمند پرداخت شهریه اندکی است که به نسبت سایر دانشگاه‌های اروپایی به چشم نمی‌آید. لازم به ذکر است که آزمون ورودی دانشگاه‌های ایتالیایی به نسبت کشورهایی همچون انگلستان و المان ساده‌تر است، همچنین بسته به نوع دانشگاه امکان تحصیل به هر دو زبان انگلیسی و ایتالیایی در این کشور فراهم است.

بورسیه در دانشگاه‌های ایتالیا

دانشگاه‌های ایتالیایی هزینه کمی به‌عنوان شهریه تحصیل از دانشجویان خارجی دریافت می‌کنند، ولی با وجود وضعیت فعلی ارز همین هزینه کم نیز رقم قابل‌توجهی می‌شود. اما شاید خوشحال شوید اگر بشنوید امکان دریافت بورسیه برای متقاضیان تحصیل در این کشور نیز فراهم شده است. توجه داشته باشید که روش‌های متنوعی برای دریافت بورس تحصیلی در دانشگاه‌های ایتالیا وجود دارد، ولی شاید بتوان بهترین و البته راحت‌ترین بورسیه را بورسیه استانی دانست. این بورسیه در کنار یک کار نیمه‌وقت می‌تواند هزینه‌های تحصیل و زندگی دانشجو را فراهم کند.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی

همچون همه کشورهای جهان برای دریافت ویزای تحصیلی کشور ایتالیا نیز شرایطی وجود دارد، متقاضیانی که از بین روش‌های مهاجرت به ایتالیا ویزای تحصیلی را انتخاب می‌کنند باید این شرایط را داشته باشند یا آن را فراهم کنند. البته این شرایط چندان هم سخت نیست، ولی گاهی برای شامل آن شدن باید زمان و هزینه بگذارید. این شرایط ممکن است بر اساس دانشگاه یا نوع بورسیه یا موارد دیگر با هم تفاوت داشته باشد، ولی بخشی از آن کاملاً ثابت بوده و همه متقاضیان باید آن را رعایت کنند. در ادامه برخی از شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی را معرفی می‌کنیم.

  • نامه پذیرش از دانشگاه مقصد؛
  • اثبات تمکن مالی برای سفر، دریافت ویزا، تحصیل و زندگی؛
  • ارائه اسناد مربوط به‌سلامت و بهداشت متقاضی؛
  • مدرک زبان مورد پذیرش دانشگاه (ایتالیایی B2 یا آیلتس 6)؛
  • ریز نمرات آخرین مقطع تحصیلی؛
  • ترجمه رسمی مدارک تحصیلی.

مهاجرت با اخذ ویزای کاری ایتالیا

کشور ایتالیا یکی از کشورهای موفق در زمینه اقتصاد است، به حدی که به این کشور لقب هشتمین اقتصاد بزرگ جهان داده شده است. شاید به نظر برسد همین موضوع دریافت ویزای کاری را یکی از بهترین روش‌های مهاجرت به ایتالیا تبدیل کرده است، اما این موضوع چالش‌هایی نیز به همراه داشته است. یکی از منابع درآمد کشور ایتالیا توریست است، ولی در طی سال‌های اخیر و به دلیل شیوع ویروس کرونا حجم گردشگر در این کشور کاهش‌یافته و باعث ایجاد بیش از 10 درصد نرخ بیکاری شده است که با کاهش کرونا کمی بهبودیافته است.

علاوه‌برآن متقاضیان باید در هنگام درخواست ویزای کاری از یک کارفرمای ایتالیایی نامه درخواست داشته باشند که برای خارجی‌های متقاضی کار در این کشور کار دشواری است، از طرفی اگر متقاضی بتواند مراحل را پشت سر بگذارد می‌تواند اقامت 2 ساله قابل تمدید تا 5 سال را دریافت کند. همچنین این روش یکی از روش‌های مهاجرت به ایتالیا است که برای متقاضی کارت آبی اتحادیه اروپا را فراهم می‌آورد.

شرایط دریافت ویزای کار

اگر با وجود مواردی که گفته شد همچنان تصمیم به استفاده از ویزای کار در بین سایر روش‌های مهاجرت به ایتالیا دارید، باید حتماً با شرایط و موارد موردنیاز برای دریافت این ویزا را آشنا باشید. همچون تمامی ویزاهای قابل دریافت برای مهاجرت در سرتاسر دنیا این روش نیز شرایط خاص خود را دارد. متقاضی درصورتی‌که بتواند شامل این شرایط شود می‌تواند برای مدت 2 الی 5 سال ویزای موقت این کشور را به دست آورد. این پیش‌نیازها آن‌قدرها هم پیچیده یا غیرممکن نیست، تنها برخی از آن‌ها نیاز به زمان یا تلاش دارد. در ادامه آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم.

  • درخواست کاری از یک کارفرمای ایتالیایی؛
  • پیدا نشدن نیرو کار در ایتالیا یا حتی اروپا (پس از 6 ماه آگهی استخدام)
  • مدرک تحصیلی مرتبط با رشته کاری؛
  • حداقل سه سال سابقه تحصیل در رشته موردنظر؛
  • تمکن مالی برای زندگی تا زمان شروع کار؛
  • مدرک زبان انگلیسی یا ایتالیایی (بسته به نوع کار)؛
  • اثبات توانایی پرداخت هزینه‌های اقامت در ایتالیا؛
  • تحصیل در این کشور امتیاز محسوب می‌شود.
مهاجرت به ایتالیا
مهاجرت با اخذ ویزای کاری ایتالیا

مهاجرت با اخذ ویزای سرمایه‌گذاری ایتالیا

همان‌طور که گفتیم در حال حاضر دریافت ویزای کار ایتالیا به‌خاطر وضعیت بد کار در این کشور توصیه نمی‌شود. همین موضوع سایر روش‌ها مهاجرت به ایتالیا را بیشتر به چشم می‌آورد. یکی دیگر از این روش‌ها که برای افراد خاص بسیار موردتوجه است ویزای سرمایه‌گذاری این کشور است. این روش در حدود 5 سال اخیر و با جهت جذب سرمایه‌های خارجی راه‌اندازی شده است.  متقاضیانی که می‌توانند از پس هزینه‌های هنگفت این روش بر بیایند می‌توانند به مدت 2 سال اقامت موقت این کشور را دریافت کنند و سپس آن را به مدت 3 سال تمدید کنند. پس از آن می‌توانند اقامت دائم ایتالیا را دریافت کنند.

انواع ویزای سرمایه‌گذاری

روش‌های مهاجرت به ایتالیا از طریق سرمایه‌گذاری به چهار بخش تقسیم می‌شوند. هرکدام از این روش‌ها با حداقل هزینه‌های موردنیاز و امکان سرمایه‌گذاری در بخش خاصی از بازار اهدا می‌شود. نکته مهم در مورد ایتالیا این است که بر خلاف برخی از کشورهای اروپایی در این کشور امکان سرمایه‌گذاری از طریق خرید ملک یا خانه وجود ندارد. به همین دلیل باید هزینه اقامت و اسکان خود را نیز در هنگام ارسال درخواست خود در نظر بگیرید. در زیر هر چهار روش سرمایه‌گذاری در کشور ایتالیا را به همراه هزینه موردنیاز آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

  • ایجاد کارآفرینی یا اصطلاحاً استارت‌آپ با سرمایه حداقل 500 هزار یورو؛
  • سرمایه‌گذاری در یک شرکت ایتالیایی به مبلغ 1 میلیون یورو؛
  • سرمایه‌گذاری در یک طرح نوآورانه به مبلغ 1 میلیون یورو؛
  • خرید اوراق قرضه دولتی به مبلغ 2 میلیون یورو؛

شرایط دریافت ویزای سرمایه‌گذاری

ویزای سرمایه‌گذاری نیز همچون روش‌های مهاجرت به ایتالیا که پیش‌تر به آن شاره کردیم شرایط مخصوص خود را دارد. ولی شاید مهم‌ترین آن‌ها را تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌‌های چشمگیر آن دانست. البته این رقم به نسبت سایر کشورهای اروپایی رقم چندان زیادی نیست، ولی همچنان برای پرداخت آن باید از وضعیت مالی خوبی برخوردار باشید. در کنار تمکن مالی شرایط دیگری نیز وجود دارد که چندان هم دشوار نیستند، ولی برای دریافت این ویزای باید متقاضی واجد این شرایط باشد. در ادامه این شرایط را با هم بررسی می‌کنیم.

  • پرکردن فرم دریافت ویزا بر اساس نوع سرمایه‌گذاری؛
  • اثبات تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های سرمایه‌گذاری؛
  • اثبات تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های سفر، ویزا و اسکان؛
  • داشتن طرح تجاری مورد تأیید؛
  • مدارک تحصیلی متقاضی؛
  • پاسپورت با اعتبار حداقل 6 ماه؛
  • داشتن سابقه در زمینه طرح تجاری امتیاز محسوب می‌شود.

مهاجرت به ایتالیا از طریق ازدواج

یکی از قدیمی‌ترین روش‌های مهاجرت به ایتالیا ازدواج است. بر اساس قوانین این کشور اگر یک فرد خارجی با یکی از شهروندان ایتالیا ازدواج کند می‌تواند اقامت این کشور را نیز دریافت کند. البته که این روش به این سادگی هم نیست، به‌خاطر جلوگیری از ازدواج‌های صوری شرایطی وجود دارد که متقاضی باید آن را رعایت کند. در ابتدا باید دو طرف به مدت حداقل 3 سال با هم زندگی کنند. همچنین درصورتی‌که از این ازدواج صاحب یک فرزند زیر شوند یا یک کودک زیر 18 سال را به فرزندی قبول کنند این مدت به نصف کاهش خواهد بافت. شرایط دریافت ویزای ازدواج به شرح زیر است:

  • همسر فرد متقاضی اقامت دائم ایتالیا را داشته باشد؛
  • حداقل 3 سال از ازدواج گذشته باشد؛
  • همسر فرد متقاضی تمکن مالی کافی برای اسپانسری او را داشته باشد؛
  • مدارک اثبات برای آشنایی طولانی قبل از ازدواج ارائه شود.
مهاجرت به ایتالیا
مهاجرت به ایتالیا از طریق ازدواج

مهاجرت از طریق تولد

کشورهای زیادی به اصل خون اعتقاد دارند، ایتالیا هم یکی از این کشورها است. اصل خون (Blood Rite) یعنی اگر کودکی در خاک ایتالیا متولد شود و حداقل یکی از والدین او اقامت دائم ایتالیا را داشته باشد می‌تواند شهروند ایتالیا باشد. البته اگر والدین کودک اقامت این کشور را نداشته باشند هم این کار ممکن است، کودک در سن 18 سالگی می‌تواند درخواست اقامت این کشور را به اداره مهاجرت اعلام کند. البته که این کار باید 2 سال پیش از رسیدن کودک به سن 18 سال این درخواست ثبت شود. در ادامه شرایط دریافت شهروندی ایتالیا به‌صورت لیست شرح داده شده است.

  • تولد کودک در خاک یا مرزهای دریایی و هوایی ایتالیا؛
  • حداقل یکی از والدین شهروندی ایتالیا را داشته باشد؛
  • در صورت نبود اقامت والدین 5 سال قبل از 18 سالکی کودک اقدام شود.

مهاجرت به ایتالیا از طریق خانواده

امکانی برای افرادی که اقامت کشور ایتالیا را دارند فراهم شده است تا بتوانند برای برخی از اعضای درجه یک خانواده خود نیز اقامت دریافت کنند. این ویزا که به نام ویزای پیوستن خانواده (Reunion Visa یا D-Visa) شناخته می‌شود، یکی دیگر از روش‌های مهاجرت به ایتالیا است. همچنین یکی از مزایای این روش سرعت آن است، حداکثر زمان موردنیاز برای رسیدگی به پرونده درخواست آن بین 3 هفته تا 2 ماه به طول می‌انجامد. بلافاصله پس از صدور ویزا متقاضی می‌تواند به‌عنوان مقیم ایتالیا زندگی خود را در این کشور شروع کند.

شرایط پذیرش و افراد واجد شرایط

این روش شرایط و نکاتی دارد که باعث می‌شود این ویزا برای تمامی اعضای خانواده امکان‌پذیر نشود. این شرایط علاوه بر افرا متقاضی شامل حال فرد مقیم این کشور نیز می‌شود. در ادامه شرایط هر دو طرف این معادله مهاجرتی را به‌صورت اجمالی بررسی می‌کنیم.

شرایط فرد مقیم در ایتالیا:

  • داشتن اقامت دائم یک نفر در داخل کشور ایتالیا؛
  • اثبات تمکن مالی برای اسپانسری اعضای خانواده (بر اساس تعداد)؛

ویزای برای افراد زیر صادر خواهد شد:

  • همسر؛
  • فرزند زیر 18 سال؛
  • فرزند زیر 18 سال همسر ملزم به رضایت والد دیگر دارند؛
  • فرزند بالای 18 سال که به دلیل مشکلات جسمانی و سلامت از عهده زندگی خود بر نمی‌آیند؛
  • والدین بالای 65 سال که فرزند دیگری در خاک کشورشان برای مراقبت از آن‌ها وجود ندارد.

مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی

با این که کشور ایتالیا عضو کنوانسیون بین‌المللی ژنو است. ولی فکر نمی‌کنم کسی باشد که مهاجرت به‌عنوان پناهنده را به‌عنوان یکی از روش‌های مهاجرت به ایتالیا به کسی پیشنهاد دهد. این روش علاوه بر خطراتی که برای پناهنده در طول سفر و حتی گذشت دوران پناهندگی در کشور دارد، روش بدون تضمینی است. بسیاری از درخواست‌های پناهندگی به کشورهای اروپایی یا رد می‌شود یا به کشور دیگری ارجاع داده خواهد شد. به همین دلیل اگر تصمیم به پناهندگی در این کشور گرفته‌اید پیشنهاد می‌کنیم با یک وکیل یا مشاور مهاجرتی مشورت کنید تا یک روش قانونی و مناسب برای خود پیدا کنید.

مهاجرت به ایتالیا
مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی

اقامت دائم ایتالیا

همان‌طور که متوجه شدید بیشتر روش‌هایی که در این مقاله با آن مواجه شدید ویزاهای موقت این کشور از 2 الی 5 سال را برای متقاضی به ارمغان می‌آورند. اما چگونه می‌توان اقامت دائم این کشور را دریافت کرد؟ جواب این سؤال بسیار ساده است. تقریباً در تمامی روش‌های مهاجرت به ایتالیا پس از گذشت حداکثر 5 سال اجازه دریافت اقامت دائم این کشور را صادر می‌کنند. به بیان ساده‌تر از هر روشی که به خاک این کشور وارد شوید پس از تمدید ویزای خود تا 5 سال می‌توانید شهروند این کشور باشید.

جمع‌بندی

همان‌طور که مطالعه کردید روش‌های مهاجرت به ایتالیا کم نیست. ولی برخی از آن‌ها برای افرادی مناسب است و عده‌ای باید روش دیگری را انتخاب کنند. روش‌های مهاجرت همچون کار، تحصیل، سرمایه‌گذاری، ازدواج و … که هرکدام ویژگی و مزایایی دارند. کمتر پیش می‌آید که کسی هیچ‌کدام از شرایط لازم برای حداقل یکی از انواع از مهاجرت را نداشته باشد. به همین دلیل این کشور در طول سال پذیرای مهاجرین زیادی از کشورهای زیادی همچون ایران است. اما تمامی این روش‌ها درنهایت ویزای موقت را به ارمغان می‌آورند و برای رسیدن به اقامت دائم باید مدتی در این کشور زندگی و کار کنید.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *