0

معرفی روش‌های مهاجرت به فنلاند

مهاجرت به فنلاند

فنلاند، کشور هزار دریاچه که 86 درصد مساحت آن را جنگل‌های سرسبز تشکیل داده است. کشوری که در قسمت شمالی خود شب‌های طولانی و روزهای طولانی‌تر را تجربه خواهید کرد و در قیمت جنوبی آن هوای همیشه بهاری و طبیعت زیبا و سرسبز. اگر یک‌بار به این کشور سفر کرده باشید تصور زندگی در آن به ذهن شما خطور کرده است، اما واقعاً چنین رویایی امکان‌پذیر است؟ در این مقاله از خوبو قصد داریم روش‌های مهاجرت به فنلاند را معرفی و شرایط هرکدام را بررسی کنیم. اگر شما نیز قصد مهاجرت به یک کشور با اقتصاد پویا و فعال به همراه شاخص‌های زندگی آرام و راحت را دارید تا انتها با ما همراه باشید.

چرا فنلاند؟

کشورهای اتحادیه اروپا به‌خاطر امکانات و شرایط زندگی در بنی مهاجرین بسیار محبوب هستند، فنلاند نیز یکی از این کشورها محسوب می‌شود. بر خلاف سایر کشورهای اتحادیه اروپا که با مشکلات اقتصادی کوچک و بزرگ دست‌وپنجه نرم می‌کنند. فنلاند به‌خاطر سیستم اقتصادی صادراتی که دارد کمتر دچار مشکل شده است. به‌تمامی این موارد آب‌وهوای مناسب و طبیعت زیبای آن را اضافه کنید. تمامی این موارد باعث محبوبت بسیار زیاد فنلاند برای مهاجرت و شروع یک زندگی جدید شده است. دولت این کشور نیز روش‌های مهاجرت به فنلاند را بهینه کرده است تا راحت‌تر پذیرای مهاجرین باشد.

روش‌های مهاجرت به فنلاند

همان‌طور که می‌دانید بیشتر روش‌های مهاجرت به فنلاند و سایر کشورهای اتحادیه اروپا مشابه همدیگر است. البته برخی کشورها ویزاهای دیگری را برای تأمین نیازهای خود به نیروی کار یا متخصصین علمی و پژوهشی را در نظر می‌گیرند. فنلانی نیز همچون سایر کشورهای اتحادیه اروپا مهاجرت از طریق دریافت ویزاهای کاری، تحصیلی و سرمایه‌گذاری را در دستور کار خود دارد. علاوه بر این موارد کشور فنلاند شرایطی را برای کودکان متولد شده در این کشور و ازدواج بین اتباع خود و افراد خارجی فراهم کرده است. در ادامه برخی از روش‌های مهاجرت به فنلاند و شرایط آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

مهاجرت به فنلاند
روش‌های مهاجرت به فنلاند

مهاجرت با اخذ ویزای کاری فنلاند

دریافت ویزای کاری یکی از چندین روش‌های مهاجرت به فنلاند است، این روش در بیشتر کشورهای جهان کاربرد دارد. کشور فنلاند نیز باتوجه‌به اقتصاد پویای خود و جمعیت بیش از 5 میلیون‌نفری که دارد نیازمند نیروی کار متخصص است. ویزای کار این کشور به دو صورت اعطا می‌شود، روش اول مربوط به خارجی‌هایی است که در همین کشور تحصیل کرده‌اند و روش دوم مربوط به افرادی است که از خارج این کشور به دنبال یک موقعیت شغلی در فنلاند هستند. البته هرکدام از این روش‌ها شرایط خاص خود را دارد و برای افراد مختلف مناسب است. به همین دلیل در ادامه هرکدام را معرفی و شرایط آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم.

انواع ویزای کاری و شرایط آن

همان‌طور که گفتیم ویزای کار فنلاند برای 2 دسته از افراد صادر می‌شود؛ دسته اول دانشجویان خارجی هستند که در دانشگاه‌ها و کالج‌های این کشور تحصیل کرده‌اند. این افراد پس از پایان دوره تحصیل می‌توانند ویزای خود را به مدت 6 الی 12 ماه تمدید کنند و برای پیداکردن کار در این کشور دست‌به‌کار شوند. دسته دوم افراد خارجی هستند که به دنبال پیداکردن یک فرصت شغلی در داخل کشور فنلاند هستند. این متقاضیان باید پیش از ثبت درخواست ویزا از یک کارفرمای فنلاندی دعوت‌نامه کاری داشته باشند. البته در این روش کارفرما یاد 3 ماه در فنلاند و 3 ماه در اتحادیه اروپا آگهی استخدام دهد و سپس دعوت‌نامه ارسال کند.

انواع ویزای کاری فنلاند:

  • ویزای دانشجویان خارجی تحصیل‌کرده در این کشور؛
  • ویزای متقاضیان کار دارای دعوت‌نامه از یک کارفرمای خارجی.

مشاغل موردنیاز فنلاند

بسیاری از کشورهای اروپایی بسته به نیازهای خود اقدام به دریافت نیروی کاری خارجی می‌کنند. این نیازها سالانه در لیست مشاغل موردنیاز هر کشور منتشر می‌شود. افرادی که توانایی، تخصص و تجربه کافی در آن مشاغل را داشته باشند می‌توانند به ویزای کاری به‌عنوان یکی از روش‌های مهاجرت به فنلاند نگاه کنند. باتوجه‌به نرخ بیکاری پایین این کشور مشاغل زیادی هستند که پذیرای نیروی کار خارجی خواهند بود. در ادامه برخی از مشاغلی که هم در فنلاند پرطرف‌دار هستند و هم درآمد نسبتاً خوبی را به دنبال دارند معرفی خواهیم کرد.

  • متخصصان قلب و عروق؛
  • جراح ارشد؛
  • پرستار؛
  • جراح تروما؛
  • برنامه‌نویس؛
  • مربی مهدکودک؛
  • معلم؛
  • حسابدار؛
  • و …

درآمد در فنلاند

پیش از آن که از بین روش‌های مهاجرت به فنلاند یا هر کشور دیگری ویزای کاری را انتخاب کنید کمی تحقیق کنید. یکی از نکات مهمی که باید پیش از اقدام به مهاجرت کاری به آن توجه کنید درآمد و میزان هزینه‌های هر کشور است. درآمد هر فرد در فنلاند بر اساس موقعیت شغلی، تجربه کاری و مدرک تحصیلی فرد متغیر است. اما به‌صورت میانگین در طول سال 2019 میانگین حقوق دریافتی ماهانه در این کشور رقم 3,470 یورو بوده است. همچنین کمترین حقوق پرداختی به‌صورت ماهیانه مبلغ 2,100 یورو بوده است. در ادامه بازه دستمزد هرکدام از مشاغلی که در بخش قبل معرفی کردیم را بررسی خواهیم کرد.

  • متخصصان قلب و عروق: 17 هزار یورو در ماه؛
  • جراح ارشد: 19 هزار یورو در ماه؛
  • پرستار: 3 هزار یورو در ماه؛
  • جراح تروما: 15 هزار یورو در ماه؛
  • برنامه‌نویس: 7 هزار یورو در ماه؛
  • معلم: 3250 هزار یورو در ماه؛
  • حسابدار: 4 هزار یورو در ماه؛

مهاجرت به فنلاند با اخذ ویزای تحصیلی

کشور فنلاند در خود دانشگاه‌ها و کالج‌های بین‌المللی و معتبر زیادی را جای‌داده است، حتی امکان تحصیل دانش‌آموزان کشورهای دیگر در مدارس فنلاند ممکن است. همان‌طور که در بخش قبل گفتیم پیداکردن شغل مناسب و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری برای متقاضیانی که در این کشور تحصیل کرده‌اند نیز راحت‌تر است. علاوه‌برآن افرادی که پس از تحصیل در این کشور مشغول به کار می‌شوند می‌توانند بخشی از مدت تحصیل خود را به‌عنوان مدت موردنیاز برای دریافت اقامت دائم این کشور استفاده کنند. به همین دلیل بسیاری تحصیل را از بین روش‌های مهاجرت به فنلاند انتخاب می‌کنند.

شرایط دریافت تحصیلی

قوانین تحصیل در دانشگاه‌های فنلاند کمی با قوانین اتحادیه اروپا تفاوت دارد. در کنار این قوانین برخی شرایط و قوانین هم مربوط به خود دانشگاه یا کالجی می‌شود. به طور مثال برخی مؤسسات آموزشی برای مقاطع کارشناسی درخواست مدرک زبان نمی‌کنند. همچنین هزینه تحصیل و ارائه بورس تحصیلی در دانشگاه‌های مختلف با هم تفاوت دارد. اما شاید بتوان اصلی‌ترین و مهم‌ترین شرایطی که باید در هنگام ثبت درخواست ویزای تحصیلی ارائه شود تمکن مالی برای هزینه‌های تحصیل و زندگی در این کشور و یک سند پذیرش از دانشگاه مقصد در فنلاند است. شرایط اخذ ویزای تحصیلی به شرح زیر است:

  • مدرک تحصیلی معتبر؛
  • مدرک زبان حداقل آیلتس 6 الی 7 (بسته به دانشگاه و مقطع متغیر است)؛
  • پذیرش‌نامه معتبر از یکی از دانشگاه‌های فنلاند؛
  • تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های تحصیل و زندگی.

هزینه تحصیل در فنلاند

همان‌طور که اشاره کردیم یکی از اصلی‌‌ترین شرایطی که متقاضی برای تحصیل در فنلاند باید داشته باشد تمکن مالی است. اگر فرد تمامی شرایط فوق را داشته باشد و بتواند ثابت کند که قدرت پرداخت هزینه‌های تحصیل در این کشور را دارد می‌تواند ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کند. این هزینه بسته به دانشگاه یا کالج مقصد و مقطع تحصیلی می‌تواند متفاوت باشد. ولی به‌طورکلی میانگین هزینه تحصیل در دانشگاه‌های فنلاند بین 10 هزار الی 16 هزار یورو در سال است. همچنین متقاضی اگر شرایط لازم را داشته باشد می‌تواند با بورسیه تحصیلی بخشی از هزینه‌های خود را تأمین کند.

هزینه تحصیل در برخی از دانشگاه‌های مختلف فنلاند به شرح زیر است:

  • هزینه تحصیل در دانشگاه تامپره: 10 هزار یورو در سال؛
  • هزینه تحصیل در دانشگاه اوولو: 12 هزار یورو در سال؛
  • هزینه تحصیل در دانشگاه هلسینکی: 13 هزار یورو در سال؛
  • هزینه تحصیل در دانشگاه آلتو: 15 هزار یورو در سال.

بورسیه تحصیلی

دریافت بورس تحصیلی می‌تواند کمک زیادی برای دانشجویان خارجی کند، به همین دلیل بسیاری  برای دریافت آن تلاش می‌کنند. روش‌های زیادی برای دریافت بورسیه تحصیلی وجود دارد و انواع مختلفی بورسیه در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد. ولی اگر بخواهیم تمامی آن‌ها را نام ببریم و درمورد شرایط و جزئیات آن‌ها توضیح دهیم نیاز به یک مقاله جداگانه است. حداقل مبلغی که ممکن است دانشجو بتواند دریافت کند مبلغ 8 هزار یورو است. ولی به‌صورت میانگین 10 هزار یورو معمول‌ترین بورس تحصیلی است که دانشجویان دریافت می‌کنند. انواع بورسیه تحصیلی در کشور فنلاند به شرح زیر است:

  • بورسیه تحصیلی کارشناسی
  • بورسیه تحصیلی کارشناسی ارشد
  • بورسیه تحصیلی دکترا
  • بورسیه فول فاند فنلاند
  • بورسیه دولت فنلاند
مهاجرت به فنلاند
مهاجرت به فنلاند با اخذ ویزای تحصیلی

مهاجرت با اخذ ویزای سرمایه‌گذاری فنلاند

یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرت به فنلاند و سایر کشورهای جهان سرمایه‌گذاری است. شاید این کار نیاز به سرمایه و تمکن مالی بالا داشته باشد. ولی بعد از پذیرش راه دریافت ویزا و درنهایت اقامت دائم سریع و آسان خواهد بود. البته هزینه سرمایه‌گذاری اولیه در فنلاند به نسبت سایر کشورهای اروپایی چندان بالا نیست. همچنین روش‌های متنوع و اقتصاد پویا ریسک آن را بسیار کاهش داده است. یکی دیگر از مزایای دریافت ویزای سرمایه‌گذاری امکان ورود اعضای خانواده متقاضی به‌عنوان همراه به کشور فنلاند است. به همین دلیل سرمایه‌گذاری ازجمله مهم‌ترین روش‌های مهاجرت به فنلاند محسوب می‌شود.

روش‌های سرمایه‌گذاری در فنلاند

کشور فنلاند دارای دو قالب برای سرمایه‌گذاری است. قالب اول‌شخص سرمایه‌گذار می‌تواند در سیستم‌های معمول این کشور همچون مستقلات، ملک، بورس و سهام سرمایه‌گذاری کند. در قالب دوم سرمایه‌گذاری پول خود را برای ثبت شرکت، کارآفرینی و راه‌اندازی استارتاپ هزینه می‌کند. در روش اول اقامتی به فرد سرمایه‌گذاری داده نمی‌شود، ولی می‌تواند از سود احتمالی که به دست می‌آورد استفاده کند. به همین دلیل متقاضیان استفاده از سرمایه‌گذاری به‌عنوان یکی از روش‌های مهاجرت به فنلاند باید از روش دوم استفاده کنند.

هزینه سرمایه‌گذاری در فنلاند

گفتیم که هزینه سرمایه‌گذاری اولیه در فنلاند به نسبت کشورهای اروپایی دیگر همچون آلمان و سوئد چندان زیاد نیست. فردی که قصد سرمایه‌گذاری در این کشور را دارد می‌تواند با تأسیس یک شرکت سهامی خاص با مسئولیت محدود به دست آورد، علاوه بر هزینه‌های ثبت شرکت، سفر، اسکان، ویزا و … متقاضی باید مبلغ 2,500 یورو به‌عنوان سرمایه اولیه شرکت را به‌حساب آن واریز کند. چون خطر مصادره اموال در این کشور بسیار پایین است می‌توان گفت که سرمایه‌گذاری از طریق استارتاپ یا کارآفرینی نیز ریسک پایینی دارد.

مهاجرت از طریق تولد

بسیاری تولد کودکشان را از بین روش‌های مهاجرت به فنلاند انتخاب می‌کنند، به امید آن که اگر فرزند آن‌ها در این کشور متولد شود آن‌ها هم می‌توانند اقامت این کشور را به دست آورند. غافل از آن که این کشور نیز همچون سایر کشورهای اروپایی از قانون خون تابعیت می‌کند. در قانون خاک کودک به دنیا آمده در کشور می‌تواند شهروندی و تابعیت بی‌قیدوشرط آن کشور را دریافت کند، ولی قانون خون شرایط دیگری دارد. طبق قانون خون باید والدین کودکی که در یک کشور به دنیا آمده است اقامت دائم و تابعیت این کشور را داشته باشند تا کودک شهروند آن به‌حساب آید.

شرایط دریافت اقامت کودک در کشور فنلاند به شرح زیر است:

  • مادر کودک شهروند فنلاند باشد؛
  • پدر کودک شهروند فنلاند باشند؛
  • پدر و مادر کودک به‌صورت رسمی ازدواج کرده باشند؛
  • پدر فنلاندی کودک پس از ازدواج با مادر خارجی از دنیا رفته باشد.

مهاجرت از طریق ازدواج

در تمامی کشورها در صورت ازدواج یک فرد خارجی با یکی از اتباع آن کشور امکان دریافت اقامت برای فرد خارجی فراهم می‌شود. در فنلاند نیز این قانون وجود دارد که اجازه دریافت اقامت به زوج‌هایی که یکی از آن‌ها تابعیت این کشور را داشته باشد می‌دهد. البته که این کار نیاز دارد که هر دو نفر شرایط و پیش‌نیازهای موردنیاز برای این کار را داشته باشند، مثلاً هر دو سن قانونی برای ازدواج را داشته باشند یا بتوانند ثابت کنند که ازدواج آن‌ها صوری و برای دریافت اقامت نیست. همچنین فرد تابع فنلاند باید تمکن مالی کافی برای هزینه‌های زندگی خود و همسر خارجی خود را داشته باشد.

شرایط مهاجرت از طریق ازدواج با یک تبعه فنلاند به شرح زیر است:

  • یکی از زوجین شهروند فنلاند باشد؛
  • ازدواج به‌صورت رسمی و قانونی ثبت شده باشد؛
  • شهروند فنلاندی در فنلاند زندگی بکند و یا قصد زندگی‌کردن در فنلاند را داشته باشد؛
  • باید هر دو شخص مجرد باشند و در صورت ازدواج قبلی اسناد طلاق ارائه شود؛
  • ارائه مدارک هویتی مانند پاسپورت و کارت ملی الزامی است؛
  • تمکن مالی تبعه فنلاند برای تأمین هزینه‌های زندگی هر دو نفر.
مهاجرت به فنلاند
مهاجرت از طریق ازدواج

مهاجرت به فنلاند از طریق پناهندگی

پناهندگی یکی از خطرناک‌ترین روش‌های مهاجرت به فنلاند است، چه از نظر مالی، چه از نظر جانی و چه از نظر ثبات این روش را می‌توان بدترین روش برای دریافت شهروندی این کشور دانست. علاوه بر خطراتی که در مسیر سفر ممکن است گریبان‌گیر مهاجر شود. پس از رسیدن به مقصد نیز تضمینی برای پذیرش فرد متقاضی پناهندگی وجود ندارد.

در مواردی فرد واجد شرایط شناخته نمی‌شود و به کشور خود بازگردانده می‌شود. همچنین ممکن است پناهنده را در طی برنامه‌ای به کشور دیگری بفرستند تا در آن کشور ارزیابی شود. اگر شما نیز قصد پناهندگی به فنلاند یا هر کشور دیگری را دارید، توصیه می‌کنیم دست نگه دارید و به‌جای آن با یک متخصص مشورت کنید تا یکی از روش‌های مهاجرت به فنلاند از طریق قانونی را بر اساس شرایط شما پیشنهاد دهد.

مهاجرت به فنلاند با اخذ ویزای هنرمندان دیگر ممکن نیست

در قدیم فنلاند امکان دریافت ویزا برای هنرمندان مطرح را فراهم کرده بود. در این طرح تنها هنرمندانی که شناخته شده بودند و می‌توانستند در این کشور فعالیت کنند را به‌عنوان مهاجر پذیرش می‌کردند. ولی در سال‌های اخیر به دلایل نامشخص پذیرش از طریق این ویزا متوقف شده است. هنرمندانی که می‌خواهند از این طریق مهاجرت کنند یا باید کشور اتریش را به‌عنوان مقصد خود در نظر بگیرند یا از دیگر روش‌های مهاجرت به فنلاند استفاده کنند.

دریافت اقامت دائم فنلاند

همچون سایر کشورهای اروپایی هیچ‌کدام از روش‌های مهاجرت به فنلاند برای دریافت مستقیم اقامت دائم مناسب نیست. در تمامی این روش‌ها متقاضی ابتدا ویزای موقت این کشور را دریافت می‌کند. زمان ویزاها بر اساس نوع آن می‌تواند متفاوت باشد، ولی بیشتر آن‌ها امکان تمدید مجدد با تغییر به ویزای دائم را دارند. به‌طورکلی افرادی که از هر طریقی بتوانند 5 سال در این کشور زندگی کنند می‌توانند اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. در مورد تحصیل فرد باید پس از تحصیل اقامت کاری دریافت کند، در مقاطع کارشناسی نصف مدت تحصیل به‌عنوان زمان زندگی فرد به سنوات او اضافه می‌شود.

جمع‌بندی

فنلاند کشور پویایی از نظر فرهنگی، سیاسی و اقتصادی محسوب می‌شود. شرایط خوب زندگی و جمعیت پایین در کنار درصد بیکاری آن نشان از آن است که این کشور یک مقصد مناسب برای مهاجرت است. همچنین تنوع شرایط و روش‌ها مهاجرت به فنلاند خود نشان از مهاجرپذیر بودن این کشور است. روش‌هایی همچون تحصیل در فنلاند، کار و درآمد از طریق تخصص، سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت و … ازجمله رایج‌ترین این روش‌ها است. علاوه‌برآن افرادی که اقامت این کشور را دارند نیاز به نگرانی برای تولد فرزندان خود ندارند، امکان اقامت برای زوج‌هایی از تابعیت‌های مختلف نیز فراهم شده است.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *