فیلم مرد آفتابی فیلمی ایرانی است که توسط همایون اسعدیان در سال ۱۳۷۴ ساخته شده و در چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر به اکران درآمد.
به گزارش خوبو، مرد آفتابی فیلم کمدی است که در زمان اکران مورد توجه تماشاگران قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمرهای کسب نکرده است
این فیلم نخستین بار در چهاردهمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمده و نامزد دریافت سه جایزه در بخشهای بهترین فیلم دوم، بهترین بازیگر نقش اول مرد (حمید جبلی) و بهترین چهرهپردازی (عبدالله اسکندری) شده است.
دانلود رایگان فیلم مرد آفتابی
عوامل و بازیگران فیلم مرد آفتابی
مرد آفتابی فیلمی است که در ژانر کمدی و درام توسط همایون اسعدیان ساخته شده است. اسعدیان از کارگردانان بهنام سینمای ایران است. او سابقه ساخت آثاری همچون مرد آفتابی، آخر بازی، شوخی، طلا و مس و یک روز بخصوص را در کارنامه دارد.
اکبر عبدی، حمید جبلی، فاطمه معتمدآریا، غلامحسین لطیفی، مهری ودادیان، اکبر دودکار و … از جمله بازیگران این فیلم هستند.
همایون اسعدیان در سال ۱۳۳۷ خورشیدی در اصفهان به دنیا آمد. او فعالیت در سینمای حرفهای را در سال ۱۳۶۵ با عکاسی فیلم دبیرستان آغاز کرد و نخستین فیلم خود نیش را در سال ۱۳۷۳ کارگردانی کرد. فیلم طلا و مس با پرداختی زیبا و ساده اما تأثیرگذار، فیلمی پویا و تأملبرانگیز در کارنامۀ فیلمسازی او میباشد. همایون اسعدیان در ۱۸ آذر ۹۶ در برنامه زنده سی و پنج در گفتگویی با فریدون جیرانی در رابطه با بسیاری از فیلمها و سریالهایی که ساختهاند صحبت داشت و از بسیاری از چالشها در زمینه ساخت فیلم گفتگو نمود.
اکبر عبدی دارنده نشان درجه یک فرهنگ و هنر است. عبدی فعالیت خود را از اواخر دههٔ ۱۳۵۰ آغاز کرد و از هنرجویان مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما بودهاست که توانست با مجموعه تلویزیونی باز مدرسم دیر شد (۱۳۶۲) به شهرت برسد. او برای نقشآفرینی در مادر (۱۳۶۸) و خوابم می آد (۱۳۹۰) برنده دو جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شده است. اجاره نشین ها، ناصرالدین شاه آکتور سینما، دزد عروسک ها، آدم برفی، روز فرشته، آشغال های دوست داشتنی و اخراجی ها از جمله آثار مطرحی است که اکبر عبدی در آن ایفای نقش کرده است.
حمید جبلی بازیگر، فیلمنامهنویس، کارگردان، صداپیشه، عروسکگردان و استاد دانشگاه ایرانی است. او از سال ۱۳۵۸ فعالیت بازیگری را در تئاتر و تلویزیون شروع کرد و سپس به عنوان گوینده و عروسکگردان نیز در مجموعههای تلویزیونی و نمایشهای عروسکی مانند شهر موشها فعالیت کرد. جبلی در دههٔ ۷۰ با خلق داستانهای کلاه قرمزی و نیز گویندگی این شخصیت عروسکی به اوج شهرت رسید.
فاطمه معتمدآریا دیگر بازیگر مشهور مرد آفتابی است. او با دریافت چهار سیمرغ بلورین بازیگری در میان زنان رکوردار است. او پیش از انقلاب ۱۳۵۷ با چند نمایش به روی صحنه رفت و سپس در دهه ۱۳۶۰ با فعالیت در برنامههای تلویزیونی عروسکی مدرسه موشها (۱۳۶۳–۱۳۶۰) و خونه مادربزرگه (۱۳۶۶) شناخته شد. معتمد آریا ابتدا برای نقش مکملش در برهوت (۱۳۶۷) سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را کسب کرد و سپس نقش اصلی ریحانه (۱۳۶۸) را ایفا کرد. او برای بازی در مسافران (۱۳۷۰) سیمرغ بلورین دیگری را کسب کرد و سپس با نقشآفرینی در یکبار برای همیشه (۱۳۷۱) همسر (۱۳۷۲) توانست دوبار پیاپی برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شود.
کارگردان | همایون اسعدیان |
تهیهکننده | یدالله شهیدی |
نویسنده | فرشید گوران |
بازیگران | اکبر عبدی حمید جبلی فاطمه معتمدآریا غلامحسین لطفی مهری ودادیان عزتالله صلحجو مهربان اکبر دودکار مینا فرامرزی رضا بابک |
موسیقی | مجید انتظامی |
فیلمبردار | عزیز ساعتی |
تدوین | کامران قدکچیان |
سال ساخت | 1374 |
مدت زمان فیلم | 95 دقیقه |
خلاصه داستان
اکبر و حمید در یک عکاسخانه کار می کنند. پس از درگذشت صاحب عکاسی، دخترش قصد دارد مغازه را بفروشد و به اکبر» و حمید که طالب خرید آنجا هستند، شش ماه مهلت می دهد تا پول خرید آن را فراهم کنند. آن دو تصمیم می گیرند در این مدت به عنوان کارگر به ژاپن بروند و در آنجا کار کنند تا پول خرید عکاسخانه را به دست آورند. اما در آنجا گرفتار ماجراهایی می شوند که ترجیح می دهند به میهن بازگردند و …
نقد و بررسی فیلم مرد آفتابی
قصه رفاقت دو دوست که هیچ مرزی نمیشناسد….
مرد افتابی نمونه بارز یک کمدی است فیلمی که توانست ضمن ارایه یک خط سیر داستانی نه چندان درخشان کمدی را نیز به شکل صحیحش به نمایش در بیاورد
کمدی در هر سه شاخه اش چه اکت چه موقعیت و چه کلامی به درستی اجرا گردیده است
مرد افتابی در زمینه بخش محتوایی و داستان در مرحله ایده بسیار ضعیف عمل کرده است این بدین معناست که دو خطی ایده پروژه خیلی تکراری و ساده است حالا ایده چیه ؟
دو دوست که برای ازدواج با یک دختر و تامین هزینه عکاسی پا به سفر به ژاپن میگذارند قلاب کمدی دقیقا اونجایی است که این دو دوست هیچکدام از حال و احوال عاشقی یکدیگر خبر ندارند ….
اما همایون اسعدیان در مقام کارگردان و فرشید گوران در مقام نویسنده رفته رفته با یک پرداخت خوب و به جا خلاف این موضوع را در مرحله تصویر نشان میدهند.
در بحث نقد من بارها و بارها روی این موضوع صحبت و پافشاری کردم که سینما کلاس اخلاق نیست مجله و روزنامه حوادثم نیست سینما یعنی مکانی که مردم میتوانند در ان به رسالت سرگرمی به شکل درستش دست یابند منظور من این نیست که بنده با کار تراژیک مخالفم یا طرفدار سرسخت کمدی هستم نه.
بنده منظورم این است که مهم نیست کارگردان و نویسنده در چه ژانری پا میگذارند, مهم این است داستانی که روایت میکنی در وهله اول من مخاطبو پای تلویزیون میخکوب کنه خب مرد افتابی یک کار کمدی خوب است به این معنا که علیرغم نبود یک خط داستانی پر رنگ اما موقعیت های کمدی خوب را در ان شاهد هستیم و از این حیث اردشمنده ضمن اینکه در شخصیت پردازی و گره های فرعی هم تا حدی خوب کار کرده است.
نویسنده: مهیار محمد ملکی
داستان فیلم چطوره؟ به نظرت موقعیتهای کمدیاش واقعاً خندهدار بوده یا بیشتر به نظر میاد که تکراری باشه؟