0

یورو 2008

یورو 2008

یورو 2008، سیزدهمین دوره برگزاری مسابقات جام ملت های اروپا بود که توسط کنفدراسیون فوتبال اروپا (یوفا) برگزار می شد.

به گزارش خوبو و به نقل از سایت یوفا، سیزدهمین دوره جام ملت های اروپا با حضور 50 تیم در مرحله مقدماتی و 16 تیم در مرحله نهایی برگزار شد و اسپانیا به سومین تیمی تبدیل شد که بیش از یک بار عنوان قهرمانی مسابقات را از آن خود می کند.

مرحله مقدماتی یورو 2008

از سیزدهمین دوره مسابقات 50 تیم استقبال کردند. مسابقات مقدماتی در شش گروه هفت تیمی و یک گروه هشت تیمی برگزار شد و از هر گروه، دو تیم مستقیماً راهی دور نهایی شدند. بازی ها به صورت رفت و برگشت برگزار شد.

دور گروهی

  • در گروه 1، چهار تیم رقابت جالبی برای صعود داشتند و در نهایت، لهستان (28) و پرتغال (27) بالاتر از صربستان (24) و فنلاند (24) به دور نهایی صعود کردند. بلژیک، قزاقستان، ارمنستان و آذربایجان دیگر تیم‌های این گروه بودند.
  • در گروه 2، دو فینالیست جام جهانی 2006 به عنوان تیم‌های اول و دوم راهی یورو شدند. ایتالیا و فرانسه بالاتر از اسکاتلند، اوکراین، لیتوانی، گرجستان و جزایر فارو قرار گرفتند.
  • در گروه 3، یونان مدافع عنوان قهرمانی مسابقات مقتدرانه به همراه ترکیه به یورو راه یافت. نروژ، بوسنی و هرزگویین، مولداوی، مجارستان و مالت نیز در این گروه قرار داشتند.
  • در گروه 4، جمهوری چک و آلمان به یورو راه یافتند. جمهوری ایرلند، اسلواکی، ولز، قبرس و سن مارینو نیز در این گروه حضور داشتند.
  • در گروه 5، کرواسی به عنوان تیم اول راهی یورو شد و رقابت جذاب روسیه (24)، انگلیس (23) و اسراییل (23) به سود روسیه خاتمه یافت، تا انگلیس ناکام بزرگ این رقابت‌ها لقب گیرد و از حضور در دور نهایی باز بماند. مقدونیه، استونی و آندورا دیگر تیم‌های گروه بودند.
  • در گروه 6، اسپانیا و سوئد مطابق انتظار به یورو راه یافتند. ایرلند شمالی، دانمارک، لتونی، ایسلند و لیختن اشتاین دیگر تیم‌های این گروه بودند.
  • در گروه 7 نیز رومانی و هلند به مرحله نهایی صعود کردند. بلغارستان، بلاروس، آلبانی، اسلوونی و لوکزامبورگ تیم‌های ناکام گروه بودند.

بهترین گلزنان دور مقدماتی

  • 13 گل: دیوید هیلی (ایرلند شمالی)
  • 10 گل: ادواردو (کرواسی)

مرحله نهایی یورو 2008

مرحله نهایی یورو 2008 با حضور شانزده تیم سوئیس، اتریش، یونان و هلند (سید 1)، ایتالیا، کرواسی، جمهوری چک، سوئد (سید 2)، رومانی، آلمان، پرتغال، اسپانیا (سید 3) و لهستان، فرانسه، ترکیه، روسیه (سید 4) برگزار شد. تیم ها در چهار گروه چهار تیمی به رقابت پرداختند. در این جام دیگر خبری از قانون گل نقره ای نبود.

این مسابقات از 7 ژوئن تا 29 ژوئن 2008 به میزبانی اتریش و سوئیس برگزار گردید. هشت استادیوم ارنست هاپل شهر وین، وورترسیشهر کلاگنفورت، والس سیزنهیم شهر سالزبورگ، تیوولی نئو شهر اینسبروک، ده جنوه شهر جنوا، سنت یاکوب پارک شهر بازل، ده سوئیس شهر برن و لتزیگراند شهر زوریخ میزبان مسابقات بودند.

مرحله گروهی

گروه A

در گروه اول، سوئیس میزبان به همراه پرتغال، ترکیه و جمهوری چک حاضر بودند. سوئیس با هدایت کوبی کان و با حضور دیگو بنالیو، یوهان جورو، فیلیپ سندورس، استفان لیخشتاینر، والون بهرامی، گوکان اینلر، هاکان یاکین و الکساندر فری در پی حضوری باشکوه در خانه بود.

جمهوری چک با کارل بروکنر با تجربه و با حضور پتر چک، زدنک گریگرا، مارک یانکولوفسکی، میلان باروش، یان کولر، توماش اویفالوشی و یاروسلاو پلاشیل در پی تکرار عملکرد درخشانش در دوره گذشته بود. ترکیه نیز با هدایت فاتح تریم در پی تکرار دوران خوش خود در جام جهانی 2002 بود. روشتو رچبر، سروت چتین، امره بلوز اوعلو، نیهات قهوه چی، آردا توران، تونجای شانلی، حمیت آلتین توپ و سمیح شنتورک از جلمه ستارگان ترکیه بودند.

پرتغال با نسل جدیدش که اکنون باتجربه تر از گذشته شده بود و پس از نایب قهرمانی در یورو 2004 و مقام چهارمی در جام جهانی 2006، هیچ چیز به جز قهرمانی آن‌ها را راضی نمی‌کرد، با هدایت لوییس فیلیپه اسکولاری چشم به جام دوخته بود. ریکاردو، پائولو فریرا، برونو آلوز، ژوزه بوسینگوا، په په، ریکاردو کاروالیو، دکو، رائول میرلش، کریستیانو رونالدو، سیمائو سابروسا، ژائو موتینیو، ریکاردو کوارشما و نونو گومژ از جمله بازیکنان این تیم پر ستاره بودند.

در این گروه، ابتدا جمهوری چک موفق شد با گل واتسلاو اسورکاش از سد سوئیس عبور نماید. توماش اویفالوشی مدافع جمهوری چک بهترین بازیکن میدان شد. پرتغال نیز با گل های په په و رائول میرلش موفق شد از سد ترکیه عبور نماید. په په بهترین بازیکن میدان شد. در دیدارهای دوم پرتغال موفق شد با گل های دکو، کریستیانو رونالدو و ریکاردو کوارشما مقابل تک گل لیبور سیونکو با نتیجه 3-1 جمهوری چک را شکست دهد. رونالدو بهترین بازیکن زمین بود. ترکیه نیز موفق شد با گل های سمیح شنتورک و آردا توران مقابل گل هاکان یاکین 2-1 سوئیس را شکست دهد. آردا توران مرد اول میدان بود.

پرتغال که صعودش به عنوان تیم اول قطعی شده بود در بازی پایانی به تعدادی از ستارگانش استراحت داد و در نتیجه با دو گل هاکان یاکین بهترین بازیکن میدان، شکست خورد. در دیدار حساس جمهوری چک و ترکیه در حالی که، چک با گل های یان کولر و یاروسلاو پلاشیل پیش بود، ترکیه در 15 دقیقه پایانی توسط آردا توران و نیهات قهوه چی (2 گل) کامبکی بیادماندنی زد و به عنوان تیم دوم صعود کرد. نیهات قهوه چی بهترین بازیکن میدان بود.

#نام تیمبازیبردمساویباختزدهخوردهامتیاز
1پرتغال3201536
2ترکیه3201556
3جمهوری چک3102463
4سوئیس3102333

گروه B

در گروه دوم، اتریش میزبان مشترک مسابقات به همراه کرواسی، آلمان و لهستان حاضر بودند. اتریش با هدایت یوزف هیکرزبرگر قصد داشت اولین حضورش را باشکوه به پایان رساند. الکس منینگر، کریستین فوچس، مارتین اشترانزل، آندریاس ایوانشیتز و ایویکا واستیچ از جمله بازیکنان مطرح میزبان بودند. لهستان با هدایت لئوبین هاکر مطرح و با حضور آرتور بوروتس، لوکاش پیشچک، لوکاس فابیانسکی و داریوش دودکا در این مسابقات حضور داشت.

کرواسی که پس از جام جهانی 1998 با افت فاحشی مواجه شد با هدایت اسلاون بیلیچ و با حضور داریو شیمیچ، یوزیپ شیمونیچ، رابرت و نیکو کواچ، ودران چورلوکا، نیکولا کالینیچ، داریو سرنا، لوکا مودریچ، ایوان کلاسنیچ، نیکو کرانچار، ایویکا اولیچ و ایوان راکیتیچ تیم خوبی را راهی مسابقات کرده بود.

آلمان نیز پس از دو دوره حذف در مرحله گروهی، با مجرب شدن بازیکنانش و با هدایت یواخیم لوو در پی بازگشت به دوران باشکوهش بود. ینس لمن، فیلیپ لام، تورستن فرینگس، باستین شواین اشتایگر، لوکاس پودولسکی، کریستوف متزلدر، پر مرته ساکر، ماریو گومز، میشاییل بالاک و میروسلاو کلوزه از جمله بازیکنان مطرح آن تیم بودند.

ابتدا کرواسی با تک گل لوکا مودریچ از سد اتریش عبور کرد. استیپه پلتیکاسا بهترین بازیکن زمین شد. سپس آلمان با دو گل لوکاس پودولسکی از سد لهستان عبور کرد. وی بهترین بازیکن میدان نیز شد. در دیدارهای دوم کرواسی با گل های داریو سرنا و ایویکا اولیچ مقابل گل لوکاس پودولسکی، با نتیجه 2-1 آلمان را شکست داد. لوکا مودریچ مرد اول میدان بود. اتریش و لهستان با تساوی 1-1 به کارشان خاتمه دادند. روجر گریرو برای لهستان و ایویکا واستیچ برای اتریش گلزنی کردند. واستیچ با گلی که به ثمر رساند به مسن ترین گلزن تاریخ یورو تبدیل شد. گریرو بهترین بازیکن زمین بود.

در دیدارهای پایانی گروه، کرواسی با گل ایوان کلاسنیچ، لهستان را شکست داد تا با امتیازات کامل به عنوان تیم اول صعود نماید. این بازیکن وردربرمن بهترین بازیکن زمین نیز شد. آلمان نیز با تک گل حساس میشاییل بالاک از سد اتریش عبور کرد تا جدال بر سر رتبه دوم را به سود خود خاتمه دهد. بالاک بهترین بازیکن زمین نیز شد.

#نام تیمبازیبردمساویباختزدهخوردهامتیاز
1کرواسی3300419
2آلمان3201426
3اتریش3012131
4لهستان3012141

گروه C

در گروه سوم که گروه مرگ این دوره از مسابقات بود، ایتالیا، هلند، فرانسه و رومانی حاضر بودند. ایتالیا با هدایت روبرتو دونادونی در پی تکرار قهرمانی‌اش در جام جهانی 2006 بود هرچند بسیاری از ستارگان آن تیم یا خداحافظی و یا افت کرده بودند. جانلوییجی بوفون، فابیو گروسو، جورجو کیه لینی، آندره آ بارتزالی، مارکو ماتراتزی، جنارو گتوزو، دنیله ده روسی، آندره آ پیرلو، مائورو کامورانزی، جانلوکا زامبروتا، آنتونیو کاسانو، آنتونیو دی ناتاله، الساندرو دل پیرو و لوکا تونی مطرح ترین بازیکنان آتزوری در این جام بودند.

فرانسه با هدایت ریموند دومنک و با حضور استیو مانداندا، گرگوری کوپه، اریک آبیدال، ویلیام گالاس، پاتریس اورا، ویلی سانیول، کلود ماکله له، پاتریک ویرا، لیلیان تورام، سمیر نصری، فرانک ریبری، کریم بنزما، فلورن مالودا، تیری آنری و نیکولاس آنلکا، تیم پرمهره‌ای را وارد رقابت‌ها کرده بود. رومانی با مربیگری ویکتور پیتورکا و با حضور بوگدان لوبونت، کریستین چیوو، اشتفان رادو، رضوان رت و آدرین موتو در پی تکرار دوران خوش خود در دهه 90 میلادی بود.

هلند نیز با هدایت مارکو فان باستن و با نسل جدیدی از بازیکنانش در این رقابت‌ها شرکت کرد. ادوین فن در سار، جان هیتینگا، جیووانی فن برونکهورست، نایجل دی یونگ، وسلی اسنایدر، آرین روبن، درک کویت، رافائل فن در فارت، کلاس یان هونتلار، رابین فن پرسی و رود فن نیستلروی بازیکنان مطرح هلند بودند.

ابتدا دیدار دو تیم رومانی و فرانسه با تساوی بدون گل خاتمه یافت. کلود ماکله له هافبک فرانسه بهترین بازیکن زمین بود. هلند در یک بازی کاملا برتر با گل های رود فن نیستلروی، وسلی اسنایدر و جیووانی فن برونکهورست، ایتالیا را شکست داد. وسلی اسنایدر بهترین بازیکن زمین شد. دیدار ایتالیا و رومانی با تساوی 1-1 خاتمه یافت. کریستین پانوچی و آدرین موتو گل‌های دو تیم را زدند. آندره‌آ پیرلو هافبک ایتالیا بهترین بازیکن زمین بود. هلند در ادامه روند درخشانش با گل‌های درک کویت، رابین فان پرسی، آرین روبن و وسلی اسنایدر مقابل تک گل تیری آنری، فرانسه را با نتیجه 4-1 در هم کوبید. وسلی اسنایدر باز هم بهترین بازیکن زمین شد.

در دیدارهای پایانی هلند موفق شد سومین پیروزی متوالی‌اش را نیز کسب نماید و به شانس نخست قهرمانی تبدیل شود. کلاس یان هونتلار و رابین فن پرسی زننده دو گل پیروزی بخش هلند بودند. رابین فن پرسی بهترین بازیکن میدان نیز شد. ایتالیا و فرانسه بر سر رتبه دوم رقابت داشتند و سرانجام آتزوری با گل های آندره آ پیرلو و دنیله ده روسی پیروز میدان شد. ده روسی بهترین بازیکن زمین نیز شد.

#نام تیمبازیبردمساویباختزدهخوردهامتیاز
1هلند3300919
2ایتالیا3111344
3رومانی3021132
4فرانسه3012161

گروه D

در گروه چهارم، یونان، روسیه، اسپانیا و سوئد حضور داشتند. یونان به عنوان مدافع عنوان قهرمانی با هدایت اوتو ری هاگل باز هم در رقابت‌ها حاضر شد. آنتونیوس نیکوپولیدیس، گیورکاس سیتاریدیس، ترایانوس دلاس، آنگلوس باسیناس، گیورگوس ساماراس، آنگلوس چاریستیاس، گیورگوس کاراگونیس و کوستاس کاتسورانیس ازجمله بازیکنان مطرح یونان بودند. روسیه نیز با هدایت گاس هیدینک سرمربی مطرح هلندی و با حضور بازیکنانی همچون ایگور آکینفیف، واسیلی و الکسی برزوتسکی، سرگی ایگناشویچ، ایوان سائنکو، رومن شیروکوف، یوری ژیرکوف، دمیتری سیچف، الکساندر آنیوکوف، سرگی سماک، رومن شاولیوچنکو و ستاره‌ای همچون آندری آرشاوین در رقابتها حضور یافت.

اسپانیا با هدایت لوییس آراگونس و با حضور نسلی طلایی پای به مسابقات گذاشت. ایکر کاسیاس، پپه رینا، رائول آلبیول، کارلس پویول، سرخیو راموس، کارلوس مارچنا، ژاوی، آندرس اینیستا، ژابی آلونسو، سسک فابرگاس، مارکوس سنا، داوید سیلوا، داوید ویا، سانتی کازورلا و فرناندو تورس از جمله بازیکنان مطرح آن تیم بزرگ بودند. سوئد نیز با هدایت لارس لاگربک و با حضور آندریاس ایساکسون، اولف ملبرگ، آندرس اسونسون، فردی لیونبرگ، آندریاس گرانکویست، مارکوس آلباک، کریستین ویلهلمسون، کیم کالستروم، زلاتان ابراهیموویچ و هنریک لارسن قدم به رقابت‎‌ها گذاشت.

ابتدا اسپانیا با هت تریک داوید ویا و گل سسک فابرگاس مقابل تک گل رومن پاولیوچنکو موفق شد روسیه را با نتیجه 4-1 شکست دهد. داوید ویا با هت تریکش بهترین بازیکن زمین شد. سوئد با گل‌های زلاتان ابراهیموویچ و پتر هانسون با نتیجه 2-0 یونان را برد. زلاتان بهترین بازیکن زمین شد. در بازی‌های دوم اسپانیا با گل‌های فرناندو تورس و داوید ویا مقابل تک گل زلاتان از سد سوئد عبور کرد تا صعودش را قطعی کند. ویا باز هم بهترین بازیکن زمین شد. روسیه نیز با تک گل کنستانتین زیریانوف از سد یونان عبور کرد. رومن پاولیوچنکو بهترین بازیکن میدان شد.

در بازی‌های سوم، اسپانیا که صعودش به عنوان تیم اول قطعی شده بود با ترکیب ذخیره به میدان آمد و با این وجود نیز با نتیجه 2-1 و با گل های روبن دلارد و دنیل گیزا، یونان را شکست داد. آنگلوس چاریستیاس برای یونان گلزنی کرد و ژابی آلونسو بهترین بازیکن میدان شد. در جدال حساس سوئد و روسیه، شاگردان گاس هیدینک با گل های رومن پاولیوچنکو و آندری آرشاوین پیروز میدان شدند تا به عنوان تیم دوم صعود کنند. آرشاوین بهترین بازیکن میدان شد.

#نام تیمبازیبردمساویباختزدهخوردهامتیاز
1اسپانیا3300839
2روسیه3201446
3سوئد3102343
4یونان3003150

مرحله یک چهارم نهایی یورو 2008

در این مرحله ابتدا پرتغال و آلمان به مصاف هم رفتند. این بازی تکرار دیدار رده بندی جام جهانی 2006 بود. در نهایت آلمان موفق شد با نتیجه 3-2 پیروز میدان شود. باستین شواین اشتایگر، میروسلاو کلوزه و میشاییل بالاک برای آلمان گلزنی کردند. نونو گومژ و هلدر پوستیگا نیز گل های پرتغال را زدند.

دیدار ترکیه و کرواسی با تساوی 1-1 خاتمه یافت. ایوان کلاسنیچ در دقیقه 119 گل کرواسی را زد، اما در کمال ناباوری سمیح شنتورک در دقیقه 2+120 گل تساوی را زد تا بازی به ضربات پنالتی برسد. آردا توران، سمیح شنتورک و حمیت آلتیت توپ هر سه پنالتی ترکیه را تبدیل به گل کردند، در حالی که فقط داریو سرنا موفق شد پنالتی اش را برای کرواسی تبدیل به گل نماید. لوکا مودریچ، ایوان راکیتیچ و ملادن پتریچ پنالتی هایشان را از دست دادند.

دیدار روسیه و هلند قدرتمند در کمال ناباوری با نتیجه 3-1 به سود روسیه خاتمه یافت. رومن پاولیوچنکو، دمیتری روبینسکی و آندری آرشاوین برای روسیه گلزنی کردند. رود فن نیستلروی تک گل هلند را زد. این دیدار در پایان 90 دقیقه با نتیجه 1-1 خاتمه یافته بود، تا یکی از شانس‌های اصلی قهرمانی خیلی زود از دور رقابت‌ها کنار رود.

در آخرین دیدار نیز دیدار دو تیم اسپانیا و ایتالیا با تساوی بدون گل به ضربات پنالتی کشید. داوید ویا، سانتی کازورلا، مارکوس سنا و سسک فابرگاس پنالتی‌های اسپانیا را تبدیل به گل کردند و دنیل گیزا پنالتی چهارم را از دست داد. فابیو گروسو و مائورو جرمن کامورانزی پنالتی‌های ایتالیا را گل کردند و دنیله ده روسی و آنتونیو دی ناتاله پنالتی‌های آتزوری را از دست دادند.

تاریختیم 1نتیجهتیم 2گلزنان
19 ژوئنپرتغال2–3آلماننونو گومژ (40)
هلدر پوستیگا (87)
———
باستین شواین اشتایگر (22)
میروسلاو کلوزه (26)
میشاییل بالاک (61)
20 ژوئنکرواسی1(1)–(3)1ترکیهایوان کلاسنیچ (119)
———
سمیح شنتورک (2+120)
21 ژوئنهلند1–3روسیهرود فن نیستلروی (86)
———
رومن پاولیوچنکو (56)
دمیتری روبینسکی (112)
آندری آرشاوین (116)
22 ژوئناسپانیا0(4)–(2)0ایتالیا

مرحله نیمه نهایی یورو 2008

در مرحله نیمه نهایی یورو 2008، ابتدا در یکی از زیباترین بازی‌های تاریخ یورو، آلمان به مصاف ترکیه رفت. در حالی که ترکیه بسیاری از بازیکنانش را به دلیل محرومیت یا مصدومیت در اختیار نداشت، با یک بازی زیبا و پایاپای با آلمان به رقابت پرداخت. باستین شواین اشتایگر، میروسلاو کلوزه و فیلیپ لام گل‌های آلمان را در پیروزی 3-2 مقابل ترکیه زدند. اگور بورال و سمیح شنتورک زننده گل های ترکیه بودند.

گلزنی فیلیپ لام مقابل ترکیه در یورو 2008

در دیگر دیدار مرحله نیمه نهایی، اسپانیا در یک دیدار کاملا برتر و با گل‌های ژاوی، دنیل گیزا و داوید سیلوا بار دیگر از سد روسیه عبور کرد. لاروخا با نتیجه 3-0 روسیه را شکست داد تا راهی فینال شود.

تاریختیم 1نتیجهتیم 2گلزنان
25 ژوئنآلمان3–2ترکیهباستین شواین اشتایگر (26)
میروسلاو کلوزه (79)
فیلیپ لام (90)
———
اگور بورال (22)
سمیح شنتورک (86)
26 ژوئنروسیه0–3اسپانیاژاوی (50)
دنیل گیزا (73)
داوید سیلوا (82)

فینال یورو 2008

دیدار فینال این مسابقات در تاریخ 29 ژوئن 2008، در حضور 51428 نفر در استادیوم ارنست هاپل شهر وین، مابین دو تیم اسپانیا و آلمان به قضاوت روبرتو روزتی از ایتالیا برگزار شد. در این دیدار اسپانیا موفق شد با تک گل فرناندو تورس در دقیقه 33 از سد آلمان عبور کند تا دومین قهرمانی خود در یورو را جشن بگیرد و حکومت خود را بر فوتبال اروپا و جهان آغاز نماید. تیم لوییس آراگونس با فوتبالی زیبا و تیکی تاکای شناور، بازی‌های جذابی در این تورنمنت به نمایش گذاشت و کاملاً شایسته کسب قهرمانی بود.

تاریختیم 1نتیجهتیم 2گلزنان
29 ژوئنآلمان0–1اسپانیافرناندو تورس (33)

اسامی تیم قهرمان یورو 2008

#پستنام بازیکنباشگاه
1دروازه بانایکر کاسیاسرئال مادرید
2مدافعرائول آلبیولوالنسیا
3مدافعفرناندو ناوارومایورکا
4مدافعکارلوس مارچناوالنسیا
5مدافعکارلس پویولبارسلونا
6هافبکآندرس اینیستابارسلونا
7مهاجمداوید ویاوالنسیا
8هافبکژاویبارسلونا
9مهاجمفرناندو تورسلیورپول
10هافبکسسک فابرگاسآرسنال
11مدافعخوان کاپدویلاویارئال
12هافبکسانتی کازورلاویارئال
13دروازه بانآندرس پالوپسویا
14هافبکژابی آلونسولیورپول
15مدافعسرخیو راموسرئال مادرید
16مهاجمسرخیو گارسیارئال ساراگوسا
17مهاجمدنیل گیزامایورکا
18مدافعآلوارو آربلوالیورپول
19هافبکمارکوس سناویارئال
20مدافعخوانیتورئال بتیس
21هافبکداوید سیلواوالنسیا
22هافبکروبن دلاردختافه
23دروازه بانپپه رینالیورپول
سرمربیلوییس آراگونس
بازیکنان اسپانیا پس از قهرمانی در یورو 2008
لوییس آراگونس سرمربی تیم ملی اسپانیا در یورو 2008

بهترین گلزنان یورو 2008

در 31 مسابقه برگزار شده در مرحله نهایی یورو 2008، 77 گل به ثمر رسید و میانگین 2.48 گل در هر بازی به ثبت رسید.

تعداد گلنام بازیکن
4داوید ویا (اسپانیا)
3هاکان یاکین (سوئیس)
3سمیح شنتورک (ترکیه)
3رومن پاولیوچنکو (روسیه)
3لوکاس پودولسکی (آلمان)
2ایوان کالینیچ (کرواسی)
2دنیل گیزا (اسپانیا)
2زلاتان ایبراهیموویچ (سوئد)
2رابین فن پرسی (هلند)
2رود فان نیستلروی (هلند)
2آردا توران (ترکیه)
2آندری آرشاوین (روسیه)
2وسلی اسنایدر (هلند)
2باستین شواین اشتایگر (آلمان)
2فرناندو تورس (اسپانیا)
2نیهات قهوه چی (ترکیه)
2میروسلاو کلوزه (آلمان)
2میشاییل بالاک (آلمان)
1واتسلاو اسورکاش (جمهوری چک)
1ایویکا واستیچ (کرواسی)
1کلاس یان هونتلار (هلند)
1روبن دلارد (اسپانیا)
1هلدر پوستیگا (پرتغال)
1ریکاردو کوارشما (پرتغال)
1آرین روبن (هلند)
1اگور بورال (ترکیه)
1رائول میرلش (پرتغال)
1دمیتری توربینسکی (روسیه)
1یان کولر (جمهوری چک)
1تیری آنری (فرانسه)
1درک کویت (هلند)
1نونو گومژ (پرتغال)
1راجر گریرو (لهستان)
1آندره آ پیرلو (ایتالیا)
1ایویکا اولیچ (کرواسی)
1یاروسلاو پلاشیل (جمهوری چک)
1آدرین موتو (رومانی)
1لیبور سیونکو (جمهوری چک)
1آنگلوس چاریستیاس (یونان)
1دکو (پرتغال)
1پتر هانسون (سوئد)
1کریستیانو رونالدو (پرتغال)
1داریو سرنا (کرواسی)
1دنیله ده روسی (ایتالیا)
1لوکا مودریچ (کرواسی)
1جیووانی فن برونکهورست (هلند)
1سسک فابرگاس (اسپانیا)
1پپه (پرتغال)
1ژاوی ارناندز (اسپانیا)
1کریستین پانوچی (ایتالیا)
1داوید سیلوا (اسپانیا)
1کنستانتین زیریانوف (روسیه)
1فیلیپ لام (آلمان)

ویدیوی برترین گل های یورو 2008

ویدیوی بهترین سیوهای یورو 2008

تیم منتخب یورو 2008

شش بازیکن اسپانیا، دو بازیکن روسیه و یک بازیکن از آلمان، کرواسی و ترکیه در تیم منتخب یورو 2008 قرار گرفتند. ژاوی هم به عنوان بهترین بازیکن تورنمنت انتخاب شد.

دروازه بانمدافعانهافبک هامهاجمان
ایکر کاسیاس (اسپانیا)کارلس پویول (اسپانیا)
کارلوس مارچنا (اسپانیا)
فیلیپ لام (آلمان)
یوری ژیرکوف (روسیه)
مارکوس سنا (اسپانیا)
لوکا مودریچ (کرواسی)
ژاوی (اسپانیا)
حمیت آلتین توپ (ترکیه)
آندری آرشاوین (روسیه)
داوید سیلوا (اسپانیا)

علاوه بر بازیکنان فوق، جانلوییجی بوفون (ایتالیا)، ادوین فن در سار (هلند)، ژوزه بوسینگوا (پرتغال)، په په (پرتغال)، کنستانتین زیریانوف (روسیه)، سسک فابرگاس (اسپانیا)، آندرس اینیستا (اسپانیا)، وسلی اسنایدر (هلند)، میشاییل بالاک (آلمان)، لوکاس پودولسکی (آلمان)، رومن پاولیوچنکو (روسیه) و فرناندو تورس (اسپانیا) در میان 23 بازیکن برتر تورنمنت جای گرفتند.

آمار و ارقام یورو 2008

  • وسلی اسنایدر (هلند)، سسک فابرگاس (اسپانیا) و حمیت آلتین توپ (ترکیه) با 3 پاس گل، بهترین پاسور یورو 2008 شدند.
  • در این مسابقات 3 بازیکن با کارت قرمز داوران مواجه شدند.
  • اسپانیا با به ثمر رساندن 12 گل بهترین خط حمله و اتریش، فرانسه، یونان، لهستان و رومانی با یک گل زده بدترین خط حمله را دارا بودند.
  • کرواسی با دو گل خورده بهترین خط دفاعی و ترکیه با دریافت 9 گل، بدترین خط دفاعی را دارا بودند.

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *