بازی Alan Wake 2 یک بازی ترسناک روانشناختی است که توسط Remedy Entertainment توسعه یافته و توسط Epic Games Publishing منتشر شده است.
به گزارش خوبو، این بازی دنباله بازی Alan Wake محصول سال 2010 است و داستان آن 12 سال پس از وقایع بازی اول روایت میشود.
در بازی Alan Wake 2، بازیکن کنترل الن ویک، یک نویسنده سابق را بر عهده میگیرد که پس از وقایع بازی اول، دچار فراموشی شده است. او در یک شهر متروکه به نام Bright Falls بیدار میشود و باید رازهای گذشته خود را کشف کند.
گیمپلی بازی بر اساس تیراندازی سوم شخص و استفاده از نور برای دفع دشمنان است. بازیکن میتواند از تفنگ، چراغ قوه و سایر وسایل برای زنده ماندن در برابر دشمنان استفاده کند.
از نظر داستانی و بصری یک پیشرفت قابل توجه نسبت به بازی اول است. داستان بازی پیچیده و جذاب است و بازیکن را تا پایان بازی درگیر میکند. گرافیک بازی نیز بسیار زیبا و خیرهکننده است.
در این مطلب قصد داریم با ویژگی های بازی Alan Wake 2 آشنا شویم. پس با ما در ادامه مطلب همراه شوید.
داستان بازی Alan Wake 2
داستان بازی Alan Wake 2 دنباله مستقیم داستان نسخه ابتدایی است. داستان این بازی تلاش دارد اتفاقات رخ داده در سیزده سال سپری شده و چرایی آنها را برای ما شرح دهد که در این امر موفق ظاهر شده است. داستان بازی در سال 2010 باعث خیزش نقدهای منفی بسیاری شد و دلیل این نقدهای منفی عموما خیزش پرسشهای مهم و نبود پاسخ قانع کننده و در نتیجه گیج شدن کاربر بود.
داستان ما از دید دو شخصیت، یکی در دنیای واقعی ما که تحت تاثیر نیروهای تاریک قرار گرفته و یکی دیگر در دل مکان تاریک تعریف میشود. استودیو رمدی با کارگردانی سم لیک (Sam Lake) داستان این بازی را در ابتدا مانند نسخه اول پیچیده پیش برد و تلاش کرد با سرعت زیاد اطلاعات به جا مانده زیادی از نسخه ابتدایی را در برابر شما قرار دهد.
اما توسعه دهندگان به خوبی آگاه بودند که مخاطبین سالهاست در انتظار پاسخ بوده و از همین رو در نیمه دوم بازی به اکثر پرسشهای مهم چه از نسخه ابتدایی و چه پرسشهای پیش آمده در نسخه دوم بازی پاسخهایی قانع کننده و کامل دادند. به عبارت دیگر، این تفکر به سوی ما آمده که توسعه دهندگان نسخه ابتدایی را کامل عامدانه پیچیده کرده تا بتوانند در نسخه دوم ما را با حقایق روبرو کرده و غافلگیر کنند.
موضوعی که داستان این بازی را به شدت جذاب کرده بود، حضور ماموری اف بی آی یعنی ساگا اندرسون (Saga Anderson) بود. همانطور که اشاره شد ما نیازمند پاسخهای زیادی برای پرسشهای قدیمی و جدید خود بودیم. شخصیت ساگا اندرسون نیز دقیقا مانند ما با پرسشهایی مواجه شد که نیازمند پاسخهای قانع کننده بود. پرسشهای ساگا دقیقا مانند ما درباره روشنایی و تاریکی جهان، درباره چرایی حضور نیروهای تاریک، درباره درگیری ما با این دنیای تاریک و موضوعاتی از این قبیل بودند که در نهایت به بسیاری از آنها پاسخ داده شد. البته که هنوز به تمام پرسشهای ما پاسخ داده نشده است.
دیگر نکتهای که بازی آلن ویک 2 را برای ما جذاب کرد، تغییر سبک داستان سرایی بازی بود. ما در نسخه ابتدایی نگاهی کوتاه به سبک ترسناک روانشناختی داشتیم، با این حال داستان و البته گیم پلی بازی بیشتر بر پایه ماجراجویی و اکشن قرار گرفته بودند. اما داستان بازی آلن ویک 2 یک داستان ترسناک روانشناختی کامل بود.
دیگر بخش جذاب داستان بازی Alan Wake 2 که البته در نسخه ابتدایی نیز شاهد آن بودیم، استفاده از هنرهای مختلف در داستان خود بود. سری بازی Alan Wake به عبارتی یک رمان، فیلم سینمایی و کنسرت موسیقی تعاملی است. شما در حقیقت در حال تجربه رمانی درباره یک رمان نویس هستید که دنیا را با هنرهای متفاوت خود و اطرفیان تغییر داده و همین موضوع به پیچیدگی و البته جذابیت این بازی افزوده و آن را خاص کرده است.
گیم پلی بازی Alan Wake 2
همانطور که سازندگان پیش از عرضه بازی نیز بدان اعتراف کرده بودند، گیم پلی آلن ویک 2 از بازیهای کلاسیک این ژانر نظیر سری بازی رزیدنت اویل و سری بازی سایلنت هیل به شدت وامدار است و میتوانید تاثیر محصول شرکت کپکام و شرکت کونامی را به وضوح حس کنید.
اگر بخواهیم ارکان بازی Alan Wake II را به بخشهای اصلی آن تفکیک کنیم، باید گفت سیستم مبارزات، حل پازل و گشتزنی در محیط، سه رکن اصلی بازی هستند که در دل یکدیگر تلفیق شدهاند. اینکه هر کدام از ارکان به تنهایی تا چه اندازه موفق هستند و به عنوان یک بخش از کلیت تجربه گیمپلی وظیفه خود را به درستی انجام میدهند یا خیر، موضوعی است که در ادامه بدان خواهیم پرداخت.
آلن ویک 2 یک بازی وحشتناک است ولی بعضا این مسئله به درستی حس نمیشود. برای برقراری فضای دلهره و وحشت سازندگان ابزارها و المانهایی نظیر فضاسازی، خشونت و دشمنان بازی را در اختیار دارند. همه اینها اینجا هستند تا بازیکن حس ناتوانی و عجز کند و این حس ناتوانی سبب ترس از پدیدههایی شود که انتظار مخاطب را میکشد.
منتها مسئله اصلی اینجاست که سازندگان با توجه به داشتن یک فضای بسیار اتمسفریک و خفقانآور، داستانی که از همه نظر امکان القای حس ترس به مخاطب را دارد و دشمنانی که خطر آفرین هستند، در بیشتر موارد تنها به چند جامپاسکر بسنده میکنند. درست زمانی که حس وحشت و دلهره میتواند به بازی حاکم شود، مخاطبان یک اتاق نورانی دیگر که حکم Safe Room را در بازی دارد، پیدا میکند و این حس دلهره خام باقی میماند.
در ادامه به همین کوتاه بودن فاصله میان Safe Roomها اشاره میکنیم. این مناطق امن بازی بسیار به یکدیگر نزدیک هستد و امکان سیو دستی و سریع را فراهم میکنند. همین فاصله کم است که خیال مخاطب را راحت میکند. مناطق اصلی بازی بزرگ و پهناور هستند و مخاطب به وضوح میداند که در کدام مناطق خطر احتمالی انتظار وی را میکشد و کدام مناطق امنیت برقرار است، بازی به ندرت سعی میکند انتظار مخاطب و مرزبندی وی را از بین ببرد.
دشمنان بازی نیرومند، خطرناک و سریع هستند و حتی سادهترین دشمنان چنانچه دست کم گرفته شود، میتواند به راحتی مخاطب را شکست دهد. البته نکتهای که به این بخش نیز لطمه میزند این است که فرار کردن از دست این دشمنان و درگیر نشدن با آنها بسیار آسان است. به جز برخی مناطق خاص که شکست دادن یک دشمن الزامی است، به سادگی میتوانید از درگیری با آنها پرهیز کنید.
البته باید گفت در رابطه با باسفایتهای بازی شرایط دگرگون است. باسهای بازی متنوع، خلاقانه و کاریزماتیک هستند و در عین اینکه مهارت مخاطب و تسلط وی بر ارکان مبارزه بازی را محک میزنند، برای فائق آمدن بر هر یک از آنها باید استراتژی خاص خود را داشته باشید و علاوه مبارزه باید به نوعی یک پازل را نیز حل کنید که سبب میشود هر باس حال و هوای خود را داشته باشد. مراحلی که پیش از استیجهایی که پیش از هر بازی وجود دارد و در نهایت به مبارزه با وی ختم میشود، بسیار اتمسفریک هستند و بعضا بار روایت داستانی را نیز بر عهده دارند.
گرافیک و بخش فنی بازی Alan Wake 2
رمدی همیشه در بخش گرافیک فوق العاده ظاهر شده هرچند در عین حال هیچ وقت نسخههای کنسولی بازیهایش کم ایراد نبودهاند. با این حال الن ویک 2 بهترین پورت کنسولی این استودیو تا به امروز است. البته که نسخه PC همچنان با اختلاف کیفیت بهتری را به مخاطبان ارائه میکند اما حتی با وجود این موضوع میتوان الن ویک 2 را بهترین گرافیک نسل نه و شاید بهترین گرافیک تمامی بازیها تا امروز دانست.
روی کنسول و مشخصا PS5 ، مد Quality چشمانتان را به ضیافت بهترین گرافیکی که تا به امروز دیدهاید میبرد. البته باید با 30 فریم بودن کنار بیایید. در طرف مقابل مد Performance که مد 60 فریم است داستان دیگری دارد. فریم ریت در بسیاری از بخشهای بازی ثابت است اما در مواقعی حتی 10 تا 12 فریم افت میکند که خب این افت به کیفیت کلی بازی و مبارزات کمی ضربه میزند.
رزولوشن در این مد 847P که با استفاده از فناوری FSR2 تا 1440P اپسکیل میشود. با توجه به اینکه کیفیت FSR از DLSS پایین تر است این موضوع مشکلاتی را به وجود میآورد. با این حال این تنها رزولوشن نیست که در این مد پایین میآید و جزییات بازی هم کاهش پیدا میکند. مثلا در محیطهای جنگلی ، مشخصا بافت گیاهی در بعضی نقاط کمتر میشود.
با همه این تفاسیر بازی همچنان کیفیت فوق العاده ای دارد و همچنان چشم نوازترین گرافیک ممکن را به شما ارائه میکند.
سیستم مورد نیاز بازی Alan Wake 2
حداقل سیستم مورد نیاز
- سیستم عامل: ویندوز 7 نسخه 64 بیت
- پردازنده: Intel Core i5-4460 3.2GHz / AMD FX-8350
- کارت گرافیک: AMD Radeon R7 260X v3 or NVIDIA GeForce GTX 760
- حافظه رم: 8 گیگابایت
- فضای مورد نیاز نصب: 55 گیگابایت
- دایرکت ایکس: نسخه 12
سیستم پیشنهادی
- سیستم عامل: ویندوز 10 نسخه 64 بیتی
- پردازنده مرکزی: Intel Core i7-12700K
- حافظه رم: 12 گیگابایت از نوع DDR4 با فرکانس 3200
- کارت گرافیک: NVIDIA RTX 3060
- فضای مورد نیاز برای نصب: 60 گیگابایت (حافظه SSD)
- دایرکت ایکس: نسخه 12
نظرات کاربران