0

فیلم نگهبان شب

فیلم نگهبان شب

فیلم نگهبان شب فیلمی ایرانی است که توسط رضا میرکریمی در سال ۱۴۰۰ ساخته شد و در چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.

به گزارش خوبو، نگهبان شب نماینده سینمای ایران در آکادمی اسکار در سال ۲۰۲۴ شده است. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره متوسط 5.9 شده است. 84 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

عوامل و بازیگران فیلم نگهبان شب

نگهبان شب فیلمی است که در ژانر درام توسط رضا میرکریمی ساخته شده است. رضا میرکریمی کارگردان این فیلم بوده که دانش‌ آموخته مقطع کارشناسی گرافیک از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. میرکریمی با آثاری همچون زیر نور ماه، خیلی دور، خیلی نزدیک، به همین سادگی و یک حبه قند به شهرت رسید. از آثار دیگر او می‌توان دختر، قصر شیرین و نگهبان شب را نام برد.

محسن کیایی بازیگر این فیلم یکی از بازیگران پر کار در سینما است. از فیلم‌هایی که او در آن‌ها ایفای نقش کرده، می‌توان به بعد از ظهر سگی سگی، ضد گلوله، خط ویژه، ایستگاه اتمسفر، بارکد، آستیگمات، لونه زنبور، ماجرای نیمروز: رد خون، دینامیت، مطرب، بی صدا حلزون و نگهبان شب اشاره کرد.

کارگردانرضا میرکریمی
تهیه‌کنندهرضا میرکریمی
نویسندهرضا میرکریمی
محمد داوودی
بازیگرانمحسن کیایی
تورج الوند
لاله مرزبان
علی اکبر اصانلو
صفورا خوش طینت
فهیمه هرمزی
زهرا اسلامی
پرهام غلاملو
محمدصادق ملک
علی غابشی
مهراد اکبرآبادی
ایمان سلگی
نوید بانی
ویشکا آسایش
کیومرث پوراحمد
تدوینرضا میرکریمی
فیلمبردارمرتضی هدایی
سال ساخت1400
مدت زمان فیلم118 دقیقه
نمره IMDB5.9
پوستر فیلم نگهبان شب

خلاصه داستان

کارگری روستایی به نام رسول (با بازی تورج الوند) برای امرار معاش چاره‌ای جز کنار خیابان ایستادن و یافتن کار روزمزدی در خیابان‌های شهر ندارد…

نقد و بررسی فیلم نگهبان شب

نگهبان شب می‌توانست شبیه فیلم‌های دیگری از انبوه درام‌های اجتماعی سینمای ایران باشد. به مصالح داستانی فیلم نگاه کنید؛ یک کارگر فقیر و معصوم، یک خانواده از پایین‌ترین طبقه‌های اجتماعی، یک پیرمرد که دچار فراموشی می‌شود، یک دختر کم‌شنوا، یک زن که با سه بچه از همسر معتادش جدا شده، یک پسر و برادر غایب که مرگش به یک تراژدی بزرگ برای خانواده‌اش بدل شده و یک پیمانکار که به وعده‌اش برای ساخت خانه معلم‌ها عمل نکرده و به شبکه‌ای از طبقه ثروتمند و قدرتمند جامعه دسترسی دارد. «نگهبان شب» با ترکیبی از این مصالح داستانی و شخصیت‌ها می‌تواند قصه‌ای از کنتراست شدید زندگی‌های مردم پایین‌دست و بالادست جامعه بسازد، می‌تواند در نمایش انبوه سیاهی‌ها و سختی‌های خانواده فیلم غرق شود، می‌تواند یک آسیب‌شناسی بی‌کارکرد از وضعیت اجتماعی روزگار و جامعه‌ی ما داشته باشد، می‌تواند قصه‌ای عاشقانه و تکراری از داستان پسر کارگر و دختر کم‌شنوا بسازد و می‌تواند به بیانیه‌ای شعاری در باب بی‌عدالتی‌های اقتصادی تبدیل شود اما جهان دیگری را انتخاب می‌کند.

همه این مایه‌های تماتیک در «نگهبان شب» هست و نیست. همه‌شان در لایه‌های مختلف فیلم رقیق شده‌اند و ترکیبی دل‌پذیر و تامل‌برانگیز ساخته‌اند. ترکیبی متعادل که نه از نمد فقر و فلاکت برای خودش کلاهی می‌دوزد، نه مسیر واقع‌گرایی افراطی را پیش می‌گیرد، نه اتفاقات و مضمون‌هایش را زیادی دراماتیک می‌کند. فیلم نگهبان شب همه این مایه‌ها را در خودش رقیق می‌کند و شروع می‌کند به روایت یک قصه مینی‌مال با تعادل در لحن، در دوری و نزدیکی به شخصیت‌ها، در شیوه انتقال اطلاعات، در شدت واقع‌گرایی، در میزان طنز، در تمرکز روی جزییات و کاشت‌ها و برداشت‌های دقیق و در اندازه دراماتیک شدن وقایع. «نگهبان شب» قصه‌های ساده و کوچک و فضای رئالیستی‌اش را با شاعرانگی درمی‌آمیزد و مثل آن پرواز آخر اوج می‌گیرد. فیلمی سهل و ممتنع و جذاب که محصول پختگی و تجربه‌گرایی جسورانه رضا میرکریمی است و رسیدن به سادگی با عبور از پیچیدگی‌ها.

نویسنده: علی سیف الهی
منبع: فیلیمو

فهرست جوایز فیلم نگهبان شب

در چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1400، فیلم نگهبان شب نامزد دریافت 9 سیمرغ بلورین برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (رضا میرکریمی)، بهترین فیلمنامه (رضا میرکریمی و محمد داوودی)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (تورج الوند)، بهترین بازیگر نقش اول زن (لاله مرزبان)، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (علی اکبر اصانلو)، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (صفورا خوش طینت)، بهترین صداگذاری (امیرحسین قاسمی) و بهترین طراحی لباس (زهرا صمدی) شد و در پایان موفق به کسب یک سیمرغ بلورین و یک دیپلم افتخار شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی (رضا میرکریمی)، دوره ۴۰ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۴۰۰
  • برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (علی اکبر اصانلو)، دوره ۴۰ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۴۰۰

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *