0

بازی Rise of The Ronin

rise of the ronin

بازی Rise of The Ronin یک تجربه‌ی نقش آفرینی در ژاپن قرن نوزدهم است که سعی دارد داستانی سرگرم کننده را با بسیاری از نام‌ها روایت کند.

به گزارش خوبو، استودیوی تیم نینجا را در طول نزدیک به یک دهه اخیر با بازی‌های سولز لایک به یاد می‌آوریم؛ با این حال همین استودیو در کارنامه درخشان خود، عناوین تحسین شده دیگری هم دارد.

یادمان نرود که یک زمان بازی Ninja Gaiden چطور از طرفداران بازی‌های ژانر هک اند اسلش دلبری می‌کرد یا این‌که دوست‌داران سبک مبارزه‌ای تا چه اندازه با Dead or Alive ارتباط برقرار کرده بودند.

به هر شکل، رویه تیم نینجا با عرضه بازی Nioh در سال ۲۰۱۷ به طور کل تغییر کرد و حالا این استودیو را بیش از هر چیز به واسطه خلق بازی‌های با کیفیت در ژانر سولز لایک می‌شناسیم.

در اين مطلب مي خواهيم با مشخصات بازي قيام رونين آشنا شويم. پس با ما در ادامه مطلب همراه باشيد.

داستان بازی Rise of The Ronin

روایت Rise of The Ronin در دوران باکوماتسو یا شوگون‌سالاری ژاپن در اواسط قرن نوزدهم در جریان است، دورانی که به رویکردهای ضد غربی این کشور معروف بوده و حکومت نظامی محور Tokugawa Shogunate معروف است.

Rise of The Ronin و داستان آن در دل سال‌هایی قرار می‌گیرد که کشتی‌های سیاه غربی‌ها به مرزهای ژاپن رسیده و حالا این کشور و مقامات آن در راستای باز کردن مرزهای خود به سوی دنیا تحت فشار زیادی از سوی غرب قرار گرفته‌اند. در این بین شما در نقش یکی از دوقلوها ملقب به Blade Twins بازی می‌کنید، مبارزانی متعلق به گروه مقاومت Veiled Edge که خانواده‌شان توسط حکومت Shogunate به قتل رسیده‌اند.

پس از مرگ خانواده‌شان این دوقلوها توسط رهبر Veiled Edge ملقب به Bladesmith تعلیم می‌بینند و رشد می‌کنند تا در نهایت به نقطه‌ای می‌رسند که شما از آن جا تجربه‌ی این اثر را آغاز می‌کنید. در سال ۱۸۵۳ دوقلوها توسط Bladesmith به ماموریتی اعزام می‌شوند که در طی آن باید Matthew C. Perry یکی از مقامات نیروی دریایی شناخته شده و موثر آن دوران ایالات متحده را به قتل رسانده و نامه‌ای که در دست دارد را بازیابی کنند.

بازي Rise of The Ronin

در طی انجام این ماموریت و درست زمانی که دوقلوها دست بالا را در مبارزه علیه Perry به دست آورده‌اند یک سامورایی ملقب به Blue Demon جلوی آن دو را گرفته و در همین حین شما و کاراکتری که به عنوان شخصیت اصلی خود انتخاب کرده‌اید مجبور هستید در راستای رساندن نامه به دست Bladesmith فرار کنید در حالی که برادر یا خواهرتان خودش را فدا می‌کند و جلوی Blue Demon ایستادگی می‌کند.

در نهایت پس از آن که روستای Veiled Edge توسط Shogunate مورد حمله قرار می‌گیرد شما متوجه می‌شوید که برادر/خواهرتان همچنان زندست و در همین راستا وارد مسیری طولانی برای یافتن او می‌شوید غافل از آن که قرار است در این مسیر با برخی از موثرترین افراد آن دوران ژاپن روبه‌رو شده و درگیر مسائل سیاسی مختلف و در نهایت تعیین سرنوشت ژاپن شوید.

روایت Rise of The Ronin وزن تاریخی بسیاری را با خود حمل می‌کنید و در همین راستا شما دائما در طول مسیر خود با چهره‌های سیاسی و اجتماعی مهم آن دوران ژاپن از جمله Sakamoto Ryoma، Shoin Yoshida، Genzui Kusaka و بسیاری دیگر از شخصیت‌های مهم دیگر روبه‌رو خواهید شد البته لزوما تمامی این افراد از لحاظ تاریخی به صورت دقیق به تصویر کشیده نشده‌اند و بیشتر یک برداشت سینمایی از آن‌ها هستند. از آن جایی که با یک تجربه‌ی نقش آفرینی روبه‌رو هستیم در طول داستان شما با انتخاب‌های مختلفی روبه‌رو خواهید شد که می‌توانند مسیر کلی داستان را تغییر داده و حتی برخی از اتفاقات تاریخی را متحول کند.

شما در طول مسیر خود برای یافتن برادر/خواهرتان دائما با شخصیت‌های مختلفی روبه‌رو شده و با آن‌ها ارتباط می‌گیرید و این ارتباط تحت تاثیر چگونگی برخورد و نزدیکی شما با آن کاراکتر می‌تواند قوی‌تر شود.

این مکانیزم که در قالب سیستم Bond در بازی معرفی می‌شود به شما اجازه می‌دهد با توجه به رویکرد و انتخاب‌هایتان در برابر شخصیت‌های فرعی مختلف داستان میزان صمیمیت خود را با آن‌ها مشخص کنید که در راستای این مسئله شاهد دیالوگ‌ها و انتخاب‌ها و حتی موقعیت‌های تازه مرتبط با آن کاراکتر خواهید بود. علاوه بر این مسئله شما در طی روایت بارها و بارها با موقعیت‌هایی روبه‌رو می‌شوید که به شما اجازه می‌دهد در کنار گروه ضد حکومت Shogunate یا Anti-Shogunate بایستید و یا بر علیه‌شان عمل کنید و به گروه Pro-Shogunate یاری برسانید که در نهایت ارتباط نهایی شما با این گروه‌ها را شکل می‌دهد.

شخصیت اصلی بازی تقریبا با یک مقوا تفاوت چندانی نداشته و از عمق خاصی برخوردار نیست به طوری که در نود درصد مواقع حتی به صورت لفظی با دیگر کاراکترهای بازی ارتباط برقرار نمی‌کند بنابراین اگر انتظار دارید یک ارتباط قوی با پروتاگونیست این بازی شکل بدهید متاسفانه باید بگویم قرار نیست Rise of The Ronin این انتظار شما را برآورده کند.

با این وجود در طرف دیگر برخی از کاراکترهای فرعی بازی همچون Ryoma از شخصیت‌پردازی جذابی برخوردار هستند و می‌توانند ارتعاش خوبی در روند روایی ایجاد کنند. این تجربه تاکید بسیاری بر سیستم Bond خود داشته و مملو از کاراکترهای مختلفی است که هر یک دارای اهداف، عقاید و حتی مشکلات اختصاصی خودشان هستند و افزایش میزان Bond با آن‌ها درهای بیشتری را به روی عمیق‌تر شدن داستانشان باز می‌کند.

گیم پلی بازی Rise of The Ronin

ده‌ها سلاح اصلی در کنار یک‌دوجین سلاح فرعی از ارکان اصلی گیم پلی بازی Rise Of The Ronin را تشکیل می‌دهند. هر سلاح دارای حرکات و ضرباتی است که در خلال مبارزات می‌توانید آنها را به کار گیرید یا در جهت دلخواه تنظیم کنید تا با استایل شما جور در بیایند.

بازي Rise of The Ronin

روی کاغد خیلی جذاب به نظر می‌رسد ولی در عمل با Gameplayئی ناشیانه و تکراری طرف هستیم. کلیدِ زنده ماندن در خالی کردن Ki در دشمنان (اگر Nioh بازی کرده باشید این خصیصه را می‌شناسید) و زدن ضربات Critical به آنهاست. در کنار اینها Shuriken و سلاح‌گرم هم به کارتان می‌آیند تا مبارزه را کنترل کنید و نگذارید حریف Ki خود را بازیابی کند. این مورد گفته شده تا انتهای بازی تکرار می‌شود به طوری که به راحتی بسیاری از مبارزات را Skip می‌کردم زیرا می‌دانستم هیچ چیز بخصوصی در انتظارم نیست. در واقع تمام چالش‌های Niohها و Wo Long انگار کنار گذاشته شده‌اند، همه چیز ساده‌تر شده است و چیزی وجود ندارد که شما را به چالش بکشد.

حال تنوع به شدت کم دشمنان را در کنار این ویژگی قرار دهید تا بدانید در Rise Of The Ronin چه خبر است. در بازی‌های Nioh و Wo Long شاهد دشمنان بزرگ جثه یا Brute بودیم و با فضای فانتزی و تخیلی بازی جور در می‌آمدند ولی در Rise Of The Ronin که بازی‌ای تاریخی است این مدل‌سازی‌ها نباید وجود داشته باشد که مثلاً یک سامورایی ۳ متری باشد که هیکلش نیمی از تصویر را بپوشاند. در کنار اینها حرکات و انیمیشن‌های مبارزات بسیار سریع و غیر واقعی و مصنوعی است و قطعاً به خود خواهید گفت “امکان نداره”. این مورد بخصوص باعث شد که مبارزات بازی را ضعیف بدانم زیرا قرار نبود که همان شکل و شمایل Niohها و آن مبارزات پرطمطراق را اینجا در Rise Of The Ronin تجربه کنیم، قرار بود یک سامورایی بدون ارباب در اوایل عصر میجی را داشته باشیم.

به عنوان قهرمان بازی که باید متحدانی را دور خود جمع کنید، هر کدام از متحدانتان از قبلی کمتر جذاب هستند. حفظ روابط با آنها در خارج از جنگ، Stateهای شما را تقویت می‌کند ولی برای این منظور نیز دچار تکرار مکررات می‌شوید. برای حفظ رابطه باید هدیه بدهید، سپس چند ساعت (ساعت درون بازی) صبر کنید و دوباره هدیه‌ای دیگر بدهید. بعضاً بین این دوستان هستند کاراکترهایی که دیالوگ‌های جذابی دارند ولی بعد از گشت چند مرحله دوباره چندین کاراکتر جدید به سمت شما پرتاب می‌شوند که تفاوتی با قبلی‌ها ندارند. Rise Of The Ronin می‌توانست به جای خلق سیرکی از کاراکترهای به درد نخور، تعداد آنها را کمتر کند و روی شخصیت‌پردازی آنها کار کند و صداپیشگان بهتری را به کار گیرد.

ماموریت‌های فرعی در یک بازی Open World بسیار حیاتی است تا بازیکن را با دنیای بازی وقف دهند. در Rise Of The Ronin ما ۳ یا ۴ سناریو داریم که مدام در هر منطقه به صورت تصادفی تکرار می‌شوند. یکی از سناریوها این است که فردی کنار جاده فریاد می‌زند که پروتاگونیست به دادم برس، یک دزد اموالم را ربوده و کمک کن تا حسابش را برسم. می‌گویید “باشه” و دنبالش می‌کنید وقتی به محل مورد نظر می‌رسید، مرد قصه‌ی ما شما را خفت کرده و تلاش می‌کند از شما سرقت کند. این سناریو برای من همان اول تکراری بود وای به حالی که ۲۰ دفعه تکرار شود.

البته ماموریت‌های یافتن گربه‌ها جالب است و نوازش آنها بسیار جذاب ولی کاش در این بخش (ماموریت‌های فرعی) بیشتر سرمایه‌گذاری می‌شد.

گرافیک و موسیقی بازی Rise of The Ronin

هر چقدر گیم‌پلی ساخته جدید Team Ninja غنی است، از لحاظ فنی به شدت ضعف دارد. بازی Rise of the Ronin به صورت انحصاری برای کنسول قدرتمند PlayStation 5 توسعه داده شده است اما به هیچ وجه حتی از نصف ظرفیت آن هم استفاده نمی‌کند. بافت تصاویر، کیفیت تکسچرها، رزولوشن و… همه چیزهای مربوط به گرافیک آن، نسل هشتمی است. در واقع حتی می‌توان گفت از لحاظ گرافیکی، بازی که در اواخر نسل قبل منتشر شد، از این بازی به مراتب بهتر است. بسیاری از تصاویر بازی کهنه و رنگ و رو رفته به نظر می‌رسد.

شاید بتوان گفت از لحاظ گرافیکی نیز از بازی Sekiro: Shadows Die Twice الهام گرفته است. هرچند که در کل می‌دانیم آثار تیم نینجا به مانند آثار میازاکی قرار نیست از منظر گرافیکی چشم نواز باشند یا عملکرد خیره‌کننده‌ای داشته باشند. اما از بازی که به صورت انحصاری برای پلی استیشن ۵، آنهم در اواسط نسل نهم منتشر شده است انتظار بیشتری می‌رود.

بازي Rise of The Ronin

از لحاظ فنی و فریم ریت، بازی وضعیت خوبی دارد و شاهد افت فریم و یا باگ تصاویر نیستیم. اما کیفیت کلی بافت‌ها، فیزیک محیط و شخصیت اصلی و دشمنان و هیچکدام دیگر آنچنان خوب نیستند. دقیقا بازی انگار برای نسل هشتم ساخته شده بوده و اکنون منتشر شده است. باقی موارد اما اگر بازی را به عنوان بازی نسل هشتم معرفی کنیم، عملکرد قابل قبولی دارد.

موسیقی متن بازی نیز شنیدنی است و حال و هوای شوگان، رونین، ژاپن و دوران فئودال را به خوبی منتقل می‌کند. ضرباهنگ موسیقی نیز با تغییر یافتن صحنه‌ها و مبارزات به درستی جا به جا شده تا هیجان و لذت تجربه این بازی سامورایی را دو چندان کند.

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *